Μπακογιάννη: Επίσπευση προεδρικής εκλογής και μετά εκλογές

Την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει την εκλογή τού.  «Είχα πει ότι θα έπρεπε να πάμε στην προεδρική εκλογή τον Νοέμβριο» ανέφερε μιλώντας στο Βήμα fm και συμπλήρωσε: «Να το κάνουμε τώρα, μετά τον προϋπολογισμό. Να μην κλείσουμε τη Βουλή, να βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να δώσουμε την αίσθηση σταθερότητας. Ειλικρινά ελπίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».


Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, λέγοντας: «Η ψυχρολουσία χθες δεν ήταν μόνο για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που πήγαν για να διαπραγματευθούν. Ήταν και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πήγε στο Λονδίνο για να μιλήσει με τα hedge funds. Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε τι πραγματικά ζητούν οι άνθρωποι αυτοί και τι πραγματικά ζήτησαν οι δανειστές, και γύρισαν πίσω σαν βρεγμένες γάτες. Διότι αντιλαμβάνονται ότι κοντός ψαλμός αλληλούια». 
«Δεν έχουμε επιλογές. Η επιλογή είναι μία: εθνική συνεννόηση στα βασικά. Χρειάζεται λοιπόν αλλαγή πλεύσης από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, αλλά χρειάζεται αλλαγή πλεύσης και από την πλευρά Τσίπρα», είπε και πρότεινε:
«Να πούμε ότι συμφωνούμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι συμφωνούμε σε κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γίνουν, και από εκεί και πέρα, ναι, να γίνουν εκλογές. Ας αποφασίσει ο λαός. Εγώ πιστεύω ότι η σύγκρουση θα είναι πάρα πολύ μεγάλη και θα συγκρουστούν δύο Ελλάδες. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Δεν γίνεται αλλιώς, πώς θέλετε να το πω; Δεν μπορεί να πηγαίνει ένα κλιμάκιο τηςκυβέρνησης να διαπραγματευθεί και οι άλλοι που δεν διαπραγματεύονται να λένε "πηγαίνετε, κύριοι, στο διάολο". Δεν γίνεται. Πρέπει να σοβαρευτούμε. Το τελευταίο εξάμηνο, δεν έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν και ακούστηκε μία ρητορική η οποία θύμιζε λαϊκισμό. Και αυτοί ζητούν πράγματα που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επίσης, είναι μια τρόικα που έχει κάνει λάθη. λάθη έχει κάνει και το παραδέχεται και η ίδια».
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παράτασης του Μνημονίου είπε πως «θα ήταν μια λύση η παράταση του Μνημονίου, υπό συγκεκριμένους όρους», και «από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι κάθε μέρα που περνάει, με την εικόνα της αστάθειας και της αβεβαιότητας, είναι σε βάρος της ελληνικής οικονομίας». 
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.