Χαϊκάλης: Δεν κατηγορώ ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση

«Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε σήμερα Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο Παύλος Χαϊκάλης, απαντώντας την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει μήνυση εναντίον του με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή σε μέσα ενημέρωσης για την καταγγελλόμενη απόπειρα χρηματισμού του.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε πως δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, διευκρινίζοντας όμως ότι ο ίδιος δεν κατονόμασε ποτέ τον πρωθυπουργό, αλλά ότι το ο καταγγελλόμενος ενέπλεξε το όνομα του κ. Σαμαρά στη συζήτηση.
Τόνισε πως πρέπει να δοθεί άδεια για να ακουστεί το υλικό και να φανεί για ποιους ενεργούσε ο καταγγελλόμενος.
Ο κ. Χαϊκάλης είπε ακόμη ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον φίλο του Λάκη Λαζόπουλο, στον οποίο και έδωσε το οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του με τον καταγγελλόμενο για να το επεξεργαστεί.
«Αν το έβγαζα εγώ επειδή είχα κάνει την υποκλοπή θα πήγαινα φυλακή», προσέθεσε.
Προσέθεσε πως ο κ. Λαζόπουλος είναι δημόσιο πρόσωπο με αξιοπιστία και ήταν κατάλληλος να και να το επικοινωνήσει στον κόσμο, με δεδομένο μάλιστα ότι η απόπειρα έληξε αφότου ο καταγγελλόμενος να δεν προσήλθε στο τελευταίο συμφωνημένο ραντεβού.
Σε ερώτηση γιατί επελέγη ο συγκεκριμένος χρόνος δημοσίευση, στο μέσο της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή, ο κ. Χαϊκάλης απάντησε: «Τι, θα περιμέναμε να βγάζαμε το θέμα μετά τη διαδικασία;».
Ο κ. Χαϊκάλης αποκάλυψε επίσης ότι είχε δώσει πριν από μήνες στον καταγγελλόμενο Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ για επενδύσεις και εκείνος με τη σειρά του επέστρεψε 500 ευρώ ως κέρδη. Στη συνέχεια όμως, όταν του ζήτησε να του επιστρέψει όλο το ποσό, ο κ. Αποστολόπουλος του κατέβαλε μόνο 800 ευρώ.
Τέλος, επέμεινε ότι όλα όσα ακούγονται στους διαλόγους και κατέθεσε στην εισαγγελία είναι σοβαρά και δεν μπορούσε να τα αγνοήσει.
Το πρωτότυπο υλικό βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελίας, δήλωσε, παρεμβαίνοντας στον σταθμό μας η δικηγόρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Προσέθεσε ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας κλείδωσε το υλικό και είπε οτι θα το στείλει για επεξεργασία μόνο όταν εκείνος κρίνει.Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.