Τσίπρας: Αναγνωρίζουμε τις υποχρεώσεις, αλλά όχι την αναγκαιότητα των μέτρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς», ωστόσο δεν συμφωνεί με την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε δυο μέρες πριν τις εκλογές.
Τόνισε μάλιστα πως μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θα τηρήσει «δεσμεύσεις και υπογραφές που έχουν βάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Σημείωσε πως η τρόικα, είναι ένας εξωθεσμικός οργανισμός και ένα «στρατηγικό λάθος» της Ένωσης, η οποία – όπως είπε – έδωσε «εξουσίες σε ένα μηχανισμό που δεν ελέγχεται από τους θεσμούς της».
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθηνε στους ψηφοφόρους έκκληση για αυτοδυναμία υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα δώσει ισχυρή διαπραγματευτική θέση απέναντι στους εταίρους.
«Το plan b της τρόικας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει αυτοδυναμία» είπε. Θέλουμε να έχουμε λυμένα τα χέρια μας την επόμενη μέρα, συμπλήρωσε.
Τόνισε πως το κόμμα του έχει δεσμευτεί για μεγάλες συγκρούσεις «μέσα και έξω από τη χώρα» που «απαιτούν ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη» και «καθαρή εντολή», που «δε θα νοθεύεται από τις δυνάμεις του χθες».
Ερωτηθείς για τα μέτρα εκτόνωσης των προβλημάτων της μεσαίας και της μικρομεσαίας τάξης, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ «που έχει λεηλατήσει τη μεσσαία τάξη» και αντικατάστασή του από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας «ώστε να μην αφορά τη μικρομεσαία και μεσαία διαστρωμάτωση».
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, δεσμεύτηκε για διαγραφή μεγάλου μέρους που «ούτως ή άλλως δε μπορούν να εισπραχθούν από το ελληνικό δημόσιο», κάνοντας λόγο για διαδικασία ρυθμίσεων σε όρους κοινωνικής βιωσιμότητας.



Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.