Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 69 του χρόνια, ξημερώματα Κυριακής, ο Ντέμης Ρούσσος.
Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους αλλά και την 93χρονη μητέρα του, κυρία Όλγα. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η κόρη του στην εφημερίδα Le Figaro, αλλά και ο Νίκος Αλιάγας που τον αποχαιρέτησε μέσω Twitter. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Ντέμης Ρούσσος, γνωστός τραγουδιστής σε Ελλάδα και εξωτερικό, γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Με τις αναταραχές του Σουέζ, επέστρεψαν με την οικογένειά του στην Ελλάδα,  όπου και συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα αρχίζοντας με τους "The Idols" σε ηλικία 17 χρόνων. 
Στο ευρύτερο ακροατήριο έγινε γνωστός το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite's Child, αρχικά στα φωνητικά και αργότερα ως μπασίστας. Το διακριτικό φωνητικό του ύφος προώθησε το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο 666, ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.
Μετά από τη διάλυση των Aphrodite's Child, συνέχισε διάφορες σποραδικές ηχογραφήσεις. Από τη συνεργασία του με τον άλλο διάσημο φίλο του, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο Sex Power, και το 1977 το Magic. Η επιτυχέστερη συνεργασία τους ήταν το Race to the End, μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar "Οι Δρόμοι της Φωτιάς", που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο Tu Libertad. Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Blade Runner.