Ρουκέτες Λαφαζάνη: Τέλος οι ιδιωτικοποιήσεις - Δημόσιες επιχειρήσεις το λιμάνι του Πειραιά και ο ΟΣΕ!


«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει τέρμα στο πρόγραμμα και τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης της χώρας. Αυτό είναι βέβαιο» δηλώνει ο Π. Λαφαζάνης ενώ ξεκαθαρίζει πάντως πως «δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ έξοδος από το ευρώ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti και στον ανταποκριτή στην Αθήνα Γκενάντι Μέλνικ, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του κόμματος, Παν. Λαφαζάνης.
Ο κ. Λαφαζάνης είπε μεταξύ άλλων ότι θα σταματήσουν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και το λιμάνι του Πειραιά θα λειτουργήσει υπό κρατικό έλεγχο.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει τέρμα στο πρόγραμμα και τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης της χώρας. Αυτό είναι βέβαιο» δηλώνει ο Π. Λαφαζάνης ενώ ξεκαθαρίζει πάντως πως «δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ έξοδος από το ευρώ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση». Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «έρχεται μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» και χαρακτήρισε «αναγκαία» την κοινοβουλευτική πλειοψηφία γιατί «αυτή θα μας δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια και σταθερότητα το ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα». Αυτό το πρόγραμμά μας εμείς θα το εφαρμόσουμε σε κάθε περίπτωση μέχρι τέλους.
Στις βασικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «η ακύρωση του μνημονίου και της λιτότητας, η απομάκρυνση της τρόικας και την εφαρμογή ενός προγράμματος το οποίο θα αντιμετωπίζει τη μεγάλη φτώχεια που προκάλεσαν τα μνημόνια και βεβαίως θα διεκδικεί τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Αυτή είναι η δική μας προτεραιότητα και αυτό το πρόγραμμά μας εμείς θα το εφαρμόσουμε σε κάθε περίπτωση μέχρι τέλους».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ως επιλογή την έξοδο από την ευρωζώνη, ούτε βεβαίως την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ενώ ερωτηθείς για τις ιδιωτικοποιήσεις απάντησε «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει τέρμα στο πρόγραμμα και τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης της χώρας. Αυτό είναι βέβαιο» .
«Όσον αφορά τα λιμάνια της χώρας μας εμείς δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίησή τους. Το λιμάνι του Πειραιά θα ανασυγκροτηθεί και θα παραμείνει δημόσιο λιμάνι για να το διαχειρίζεται το Δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο σε όφελος του ελληνικού λαού. Το ίδιο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και βεβαίως ο σιδηρόδρομος. Θα διαμορφώσουμε τον Οργανισμό Σιδηρόδρομων Ελλάδας ως ενιαία επιχείρηση, θα σταματήσουμε δηλαδή τον κατατεμαχισμό και θα τον ανασυγκροτήσουμε ως Δημόσιο Οργανισμό και επιχείρηση για να αναπτύξουμε το σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα μας που τόσο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή της» τόνισε.  
imerisia.gr
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.