Α. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη

Την κατηγορηματική του αντίθεση στο ενδεχόμενο μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς εκτιμά ότι θα μπερδέψει τα πράγματα για την χώρα μας.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα τα «Νέα » ο πρωθυπουργός αποσαφηνίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει διάλογο με «υβριστές »- αναφερόμενος στην άρνηση του για απευθείας τηλεοπτικό διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα- λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «νομιμοποίηση στην αθλιότητα τους δεν δίνω ».
Σε περίπτωση πρωτιάς της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς δηλώνει την πρόθεση του να συνεργαστεί με κάθε φιλοευρωπαϊκό κόμμα, ακόμα και με το Γιώργο Παπανδρέου, εάν τελικά το ΚΙΔΗΣΟ καταφέρει να εισέλθει στην Βουλή.
Συνεχίζει δε, λέγοντας ότι «θα επιδιώξω, λοιπόν, κυβέρνηση συνεργασίας με όλους όσοι συμμερίζονται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τις μεταρρυθμίσεις.
Για μια ακόμη φορά αναφέρεται στο τέλος του μνημονίου, χαρακτηρίζοντας το παρελθόν: «Το μνημόνιο τελειώνει, Η τρόικα, όπως την ξέρουμε, δεν θα υπάρχει πια. Η παρουσία τους εδώ θα είναι πολύ πιο αραιή και πολύ διακριτική. Δόσεις δεν θα υπάρχουν.
Για το θέμα της ευρωπαϊκής συνδιάσκεψης για το χρέος, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι προέχει η αποκατάσταση της πλήρους βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται καμία συνδιάσκεψη », καθώς έχει κοπεί το ονομαστικό μας χρέος κατά 40% από το 2012, όπως αναλόγως και τα επιτόκια δανεισμού μας, τα οποία από το άνω του 5%, έχουν πέσει κάτω από 2%.
Με βάση αυτά ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι «δεν μπερδεύεις τα πράγματα περισσότερο όταν είσαι τόσο κοντά στους στόχους σου ».
Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση με συντελεστή 60% των μη φτωχών, ο κ. Σαμαράς την χαρακτηρίζει « αφανισμό της μεσαίας τάξης και κάθε επιχειρηματία ».
Επίσης ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο ότι με την επανεκλογή της κυβέρνησης θα μπορούσαμε να κλείσουμε την διαπραγμάτευση ως τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ εκφράζει την πεποίθηση του ότι «μόλις φύγει από τη μέση η αβεβαιότητα, όλοι θα έχουν διάθεση πλέον να υπάρξει και η συμφωνία για το τέλος του μνημονίου και η νέα συμφωνία για την επόμενη ημέρα ».
Τέλος προειδοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την χώρα σε νέο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πήγαιναν για μαλλί και θα έβγαιναν κουρεμένοι. Οι ίδιοι. Όχι το χρέος. Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.