Η ευρωπαϊκή Αριστερά στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ

Σύσσωμη η ευρωπαϊκή Αριστερά βρίσκεται στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκε στην διάρκεια εκδήλωσης, που έγινε, το Σάββατο, το μεσημέρι, στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Σινεάκ»,  για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων του κόμματος στην Α’ και Β’ Πειραιά.

«Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες», ξεκίνησε, στα ελληνικά, τον χαιρετισμό της η πρόεδρος της ομάδας των ευρωβουλευτών της Αριστεράς (Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών), η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, εκλεγμένη με το «DIE LINKE», Γκάμπριελ Ζίμερ (Gabriele ZIMMER).

Εκτός από την κ. Ζίμερ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν δύο ακόμα ευρωβουλευτές της ομάδας της Αριστεράς, η Μαρίζα Ματίας (Marisa MATIAS)από την Πορτογαλία και ο Στέφαν Εκ (Stefan ECK) από τη Γερμανία, εκλεγμένος με το «Independent». Ο τελευταίος ενημέρωσε, μάλιστα, ότι μέλη της γερμανικής και της ευρωπαϊκής Αριστεράς βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ και μετέχουν στην προεκλογική καμπάνια.
Ένα ενθουσιώδες ακροατήριο είχε γεμίσει, από νωρίς, το δημοτικό κινηματοθέατρο του Πειραιά και ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα με την αναγγελία της παρουσίας των ευρωβουλευτών από την ομάδα της Αριστεράς.

«Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες», ξεκίνησε, στα ελληνικά, η κ. Ζίμερκαι πρόσθεσε ότι «η ελπίδα είσαστε εσείς. Μπορούμε να τους σταματήσουμε σε όλη την Ευρώπη. Η Μέρκελ ήθελε όλη η Ευρώπη να μιλάει γερμανικά. Θα καταφέρουμε, όμως, να μιλάμε ο καθένας τη γλώσσα του και οι ευρωπαίοι θα μάθουν να μιλάνε και ελληνικά».

Ακολούθως χαιρέτησε η κ. Ματίας από την Πορτογαλία, που έχει εκλεγεί με το «Bloco de Esquerda»  για να ακολουθήσει ο χαιρετισμός του Στέφαν Εκ, ο οποίος υπογράμμισε:
«Μην φοβάστε! Εδώ είναι ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία. Μην επιτρέψετε σε ξένους ηγέτες σα τη Μέρκελ και τον Σόϊμπλε να σας αποσπάσουν τμήμα αυτής της Δημοκρατίας. Αυτοί φοβούνται γιατί βλέπουν ότι το σύστημα αλλάζει από την Ελλάδα».

Στη συνέχεια απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινωνο κ. Γιάννης Χαραλαμπάκης και στη συνέχεια πήρε τον λόγο η βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.

«Φέρνω το μήνυμα απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, από τα κινήματα και τα κόμματα της Αριστεράς της Ευρώπης: η Ελλάδα από πειραματόζωο της εξαθλίωσης σε μια εβδομάδα θα είναι το λίκνο της ελπίδας των λαών», υπογράμμισε η κ.Σακοράφα. Και πρόσθεσε:
«Έρχεται η μεγάλη ώρα του λαού μας και κανένα φθηνό κόλπο, κανένα τρομοκρατικό κόλπο δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την εξέλιξη, τη νίκη του λαού μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, ο πρώην πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πελεγρίνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της Α’ και Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και πολύς κόσμος.

Αναλυτικά, τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ και Β’ Πειραιά είναι τα εξής:

•    Α’ Πειραιά

1.    Γεννιά Γεωργία, Δασκάλα
2.    Γεωργόπουλος Παναγιώτης (Πανάγος), Μαθηματικός
3.    Δρίτσας Θεόδωρος, Βουλευτής
4.    Καλλιμαγείρου Ελευθερία, Ιδιωτική Υπάλληλος
5.    Καρβούνης Νικόλαος, Γιατρός
6.    Κολοκούρης Ορέστης, Γεωγράφος – Ερευνητής
7.    Λεουτσάκος Ευστάθιος (Στάθης), Ιδιωτικός Υπάλληλος
8.    Σταματάκη Ελένη, πρώην Δημοτική Υπάλληλος

•    Β’ Πειραιά

1.    Βαμβακά Ευγενία (Τζένη), Βουλευτής
2.    Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη), Αρχιτέκτονας
3.    Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα), Ιδιωτική Υπάλληλος
4.    Κυλάκου Αικατερίνη (Καίτη), Δικηγόρος
5.    Λαζαρίδης Αθανάσιος, Δημοσιογράφος
6.    Λαφαζάνης Παναγιώτης, Βουλευτής
7.    Ραπανάκης Σπυρίδων, Δημοσιογράφος
8.    Σταυρακάκης Χρήστος, Άνεργος
9.    Σταυρόπουλος Βασίλειος, Εκπαιδευτικός
10.     Φράγκου Αποστολία (Λία), Ιδιωτική Υπάλληλος
11.    Χατζησταυράκη Μαρία, Βιολόγος
πηγη : pireas2day.gr
Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.