Τσίπρας: Με ποιους θα συνεργαστούμε αν δεν είμαστε αυτοδύναμοι

Από το κυβερνητικό σχήμα εξαιρούνται δυνάμεις "που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή" είπε, επισημαίνοντας ότι "δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από αυτό που θεωρούμε αναγκαίο και απαραίτητο για τη χώρα, τη σκληρή διαπραγμάτευση με κόκκινες γραμμές σε ευρωπαϊκό τελευταίο επίπεδο και την άμεση έναρξη υλοποίησης του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας".
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, επίσης, ότι με το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ ή το Ποτάμι δεν μπορεί να συνεργαστεί, και διευκρίνισε ότι "αν λοιπόν υπάρξουν, που πιστεύω ότι θα υπάρξουν, δυνάμεις, που αποδεχθούν την άμεση εφαρμογή και υλοποίηση του προγράμματος για την ισχυρή διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, εμείς θα είμαστε ανοιχτοί".
Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της αυτοδυναμίας, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι αυτή θα επιτευχθεί.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το διακύβευμα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να νικήσει, το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι αν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

"Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε"

"Σας λέω, λοιπόν", πρόσθεσε, "με ειλικρίνεια: Δε ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας, όπως ζητούσαν και έκαναν τα κόμματα εξουσίας που γνωρίζαμε από το ΄74 μέχρι σήμερα. Δε ζητάμε λευκή επιταγή και δε ζητάμε να πάρουμε μία ιστορική ρεβάνς, θέλουμε να ενώσουμε κι όχι να διχάσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, θέλουμε όμως την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή διότι ο αντίπαλός μας δεν είναι ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Βενιζέλος".
Ο βασικός μας αντίπαλος, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, "είναι ένα σύστημα διαπλοκής της οικονομικής με την πολιτική εξουσία, είναι ένα κατεστημένο που όλα αυτά τα χρόνια κυβέρνησε τη χώρα, κι εμείς θέλουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα, προκειμένου να μπορέσουμε να συγκρουστούμε εντός της χώρας για τις αναγκαίες μεγάλες τομές που είναι απαραίτητες".

Η διαπραγμάτευση για το χρέος

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαπραγμάτευση μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στόχος είναι αυτή η διαπραγμάτευση να μην διαρκέσει επ΄ αόριστον, αλλά όσο το συντομότερο λήξει τόσο το καλύτερο και για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.
Σχετικά με τη φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα ελαφρυνθούν τα χαμηλά στρώματα και τα μεσαία στρώματα. Θα επιβαρυνθούν κάποιοι, πρόσθεσε και διευκρίνισε:
"Κάποιοι έχουν δίκιο να φοβούνται. Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι φοροφυγάδες και οι λαθραίοι και είναι αυτοί που έχουν πάρα πολύ μεγάλα εισοδήματα".
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διευρύνει τη φορολογική βάση και δεν θα αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές.
Αντιθέτως, πρόσθεσε, τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα θα έχουν διευκόλυνση και ελάφρυνση διότι πρώτον, θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ., δεύτερον θα βάλουμε αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλους σε μια ενιαία κλίμακα, είτε πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες που σήμερα φορολογούνται με 26% από το πρώτο ευρώ, είτε πρόκειται για αγρότες που φορολογούνται με 13% από το πρώτο ευρώ. 12.000 ευρώ αφορολόγητο, λοιπόν.
Σχετικά με τις επενδύσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συμπαρασύρει ιδιωτικές επενδύσεις και πρόσθεσε ότι για να γίνει αυτό, είναι αναγκαίο, πρωτίστως, να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ελληνική οικονομία και να υπάρξουν δημόσιες επενδύσεις.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι θα συγκροτήσει ένα 11μελές Υπουργικό Συμβούλιο, που να είναι αποτελεσματικό σε συνθήκες κρίσης.


Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.