ΕΕ: Εξάμηνη επέκταση των κυρώσεων κατά Ρωσίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν συμφώνησαν την Πέμπτη στην επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά αποφάσισαν να παρατείνουν για έξι μήνες τις υφιστάμενες κυρώσεις. 
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ανακοίνωσε πως οι υπουργοί κατέληξαν στην επέκταση των ταξιδιωτικών περιορισμών και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων σε Ρώσους πολίτες. 
Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Μογκερίνι δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει νέα ονόματα και οντότητες για την λίστα με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η ίδια τόνισε πως η απόφαση για νέα οικονομικά μέτρα θα ληφθεί από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
"Αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε μέσα σε μια εβδομάδα μια πρόταση με επιπλέον ονόματα προσώπων και οντοτήτων που θα προστεθούν στη λίστα. Η απόφαση θα ληφθεί από την επόμενη Σύνοδο στις 9 Φεβρουαρίου, οπότε σε 10 ημέρες" τόνισε.


Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.