Ο κ. Βενιζέλος ανοίγει μέτωπο με το «Ποτάμι».

ο «Ποτάμι» επιλέγει η Χαρ. Τρικούπη ως βασικό αντίπαλο για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου. Στο επιτελείο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου εκτιμούν ότι το ρεύμα ψηφοφόρων προς το κόμμα του κ. Στ. Θεοδωράκη είναι πρόσκαιρο και θα μειωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής. Εκτιμούν ότι όσο γίνεται σαφές πως η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί μείζονες υποθέσεις, τόσο θα αυξάνεται ο όγκος των πολιτών που θα απομακρύνονται από το «Ποτάμι».
Και ευελπιστούν ότι μερίδα αυτών των ψηφοφόρων θα μπορούσε να κατευθυνθεί και προς το ΠΑΣΟΚ. Βασικό επιχείρημα σε αυτή τη στρατηγική θα είναι η ρητορική της «χρήσιμης ψήφου» προς το ΠΑΣΟΚ και η ταύτιση του «Ποταμιού» με τη ΔΗΜΑΡ.
Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει τις περιοδείες ανά την Ελλάδα (χθες βρέθηκε στα Ιωάννινα, ενώ θα μεταβεί στην Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη), ενώ από τη Δευτέρα θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Στη Χαρ. Τρικούπη γνωρίζουν ότι οι εκλογές κρίνονται σε σημαντικό βαθμό στις μεγάλες αστικές περιφέρειες και εκτιμούν πως υφίστανται περιθώρια για το ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος του 8,54% που είχε επιτύχει τον Ιούνιο του 2012. Στη Χαρ. Τρικούπη είναι ικανοποιημένοι από τη συστράτευση ιστορικών στελεχών που τις τελευταίες ημέρες εκδηλώνουν δημοσίως τη στήριξή τους προς το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, χθες παρενέβη ο κ. Παρ. Αυγερινός, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του προς το ΠΑΣΟΚ και δήλωσε ότι θα σταθεί «δίπλα στην Παράταξή μας που παρά τα όποια λάθη και παραλείψεις, σφράγισε θετικά την πορεία του τόπου». Ο κ. Αυγερινός επισήμανε, μάλιστα, ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου διακυβεύονται «η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η ύπαρξη της Δημοκρατικής Παράταξης».
Αντιθέτως, στη Χαρ. Τρικούπη υπάρχει εκνευρισμός για τον κ. Απ. Κακλαμάνη (ο οποίος δεν είναι υποψήφιος στις εκλογές) που χθες απηύθυνε πρόσκληση στους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να στηρίξουν είτε το ΠΑΣΟΚ είτε το κόμμα του κ. Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Κακλαμάνης με έμμεσο πλην σαφή τρόπο ουσιαστικά προσχώρησε στην άποψη που εκφράζεται περί ύπαρξης «δύο ΠΑΣΟΚ», ενός βενιζελικού και ενός παπανδρεϊκού, κυρίως από τα στελέχη που πρόσκεινται στο Κίνημα του κ. Παπανδρέου.
Ως προς την επόμενη, μετεκλογική, ημέρα, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε και χθες την πάγια άποψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μετακινηθεί από τη σημερινή του στάση προς τη μόνη πραγματικά υφιστάμενη στρατηγική, κατά τον τρόπο που το έπραξε και ο κ. Αντ. Σαμαράς τον Νοέμβριο του 2011. Και επισήμανε (Ράδιο Θεσσαλονίκη) ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να είναι στην κυβέρνηση, αλλά προτάσσει τη σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.