Η πόλωση ανεβάζει τα ποσοστά του… δικομματισμού με κερδισμένη τη ΝΔ


Στην περαιτέρω πόλωση του προεκλογικού κλίματος στοχεύει η ΝΔ, ώστε να ανέβουν και άλλο τα ποσοστά του νέου δικομματισμού και, μέσω αυτών, να αυξήσει τη δύναμή της, ευελπιστώντας να μειώσει τη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ και να περάσει μπροστά, αν και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολος στόχος με τα σημερινά δεδομένα.

«Υπάρχει μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων και εκεί επικεντρωνόμαστε» μεταδίδεται από τη ΝΔ, τα ηγετικά στελέχη της οποίας πιστεύουν ότι μπορεί να γυρίσουν το κλίμα και να βρεθούν έστω και οριακά μπροστά το βράδυ των εκλογών.
Η ηγεσία του κόμματος προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα και να κερδίσει από τη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων, οι οποίοι, όπως επιμένει η ηγεσία της, θα καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα.
Μάλιστα, μιλάνε για τη «σιωπηλή πλειοψηφία» που θα τοποθετηθεί σαφώς την τελευταία εβδομάδα και ειδικά λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα… «παίξει τα ρέστα του» με τον Πρωθυπουργό να είναι βλέπει τη διαφορά να μειώνεται και πρέπει πλέον να γυρίσει το παιχνίδι μπαίνοντας στην τελική ευθεία.
Με βάσει τις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ κινείται σε καλύτερα ποσοστά, από το 22,7% των ευρωεκλογών του 2014, καθώς καταγράφει ποσοστό γύρω στο 30%, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 έλαβε 29,7%. Το ιστορικό χαμηλό της ΝΔ ήταν το Μάιο του 2012, στις πρώτες εκλογές, όπου έλαβε 18,9%, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014, το 22,7% ήταν το δεύτερο χαμηλό στην 40χρονη ιστορία της.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η ΝΔ ελπίζει σε περαιτέρω αύξηση της ήδη υψηλής συσπείρωσής της, η οποία είναι κοντά στο 85%, θέλει να κερδίσει ψηφοφόρους από τη δεξαμενή των δεξιών κομμάτων (ΑΝΕΛ, Χ.Α.) όσο και από την Κεντροαριστερά (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) ενώ η ίδια περιορίζει σημαντικά τις απώλειές της προς τα ίδια κόμματα.
Ο στόχος είναι το ποσοστό μεταξύ 5-6% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2012 μετακινείται προς το ΣΥΡΙΖΑ, αν και εσχάτως υπάρχει βελτίωση και δεν παρατηρείται μεγάλη φυγή.


Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος
 

Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.