Κώστας Γαβράς στο Paris Match: Ο «πονηρός» Τσίπρας και το δείπνο μας στο Παρίσι

Με τα πλέον κολακευτικά λόγια μίλησε για την προσωπικότητα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο διάσημος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς στον γαλλικό Τύπο.

Μιλώντας στο περιοδικό Paris Match για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κώστας Γαβράς σημειώνει: «Είναι δυναμικός, δεν μιλάει για τον εαυτό του και κυρίως έχει ένα όραμα πολύ ανοιχτό και θετικό για τον κόσμο. Δεν είναι στενοκέφαλος. Αντίθετα, με τους Γάλλους για παράδειγμα αυτός δεν χτυπάει τους αντιπάλους του. Αυτό είναι απόδειξη πόσο έξυπνος είναι.

» Αντί να κάνει συμμαχίες με τους κομμουνιστές οι οποίοι είναι ανυπόφοροι σταλινικοί, ο Τσίπρας πήγε και έκανε συμμαχία με ένα δεξιό, κόμμα, συντηρητικό. Αυτό είναι πολύ πονηρό και κυρίως πολύ ρεαλιστικό σε σχέση με τους Έλληνες».

O σκηνοθέτης μιλά επίσης για τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον νέο Πρωθυπουργό. «Ηρθε στο Παρίσι τον περασμένο Μάιο και ζήτησε να με δει. Βρεθήκαμε και μιλήσαμε. Ηθελα να μάθω τι σκέπτεται. Τελικά, δειπνήσαμε σε ένα εστιατόριο και κάτσαμε εκεί μέχρι τις 2 το πρωί!»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι συζήτησαν, ο Κώστας Γαβράς απάντησε: «Για τα πάντα, για τη ζωή, τα πιστεύω. Τον ρώτησα να μου δώσει τον ορισμό του "ριζοσπάστη" και μου απάντησε με τρόπο που με εντυπωσίασε: '"ιζοσπαστικές είναι οι ρίζες μας. Η κουλτούρα και η δημοκρατία είναι οι δύο μου άξονες". Εχει δίκιο».

πηγη : ta nea .gr 
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.