Οριστικά φτωχή η υδατοσφαίριση χωρίς τον Ανδρέα Γαρύφαλλο.- του Γιωργου Αρκουλη.

  
Όχι ότι η είδηση έπεσε ως ‘κεραυνός εν αιθρία’ στο ν ελληνικό αθλητισμό και στην μεγάλη οικογένεια του ιστορικού Εθνικού Πειραιά, μολονότι ήταν από αυτές που συγκλονίζουν. Ο μέγιστος πολίστας – κορυφαίος όλων των εποχών κατά τους ειδικούς της υδατοσφαίρισης- Ανδρέας Γαρύφαλλος, τις τελευταίες εβδομάδες ζούσε με τραυματισμένη την υγεία του, αλλά παρά τα 86 του χρόνια έδινε μάχη και –όπως ακούστηκε- γιόρταζε την σαφή επιστροφή της ομάδας του Εθνικού στην κορυφή του πρωταθλήματος, μαθαίνοντας κάθε εβδομάδα για τις εντυπωσιακές νίκες. Δεν τα κατάφερε. ‘Εφυγε’ συνοδευόμενος από ένα σπουδαίο βιογραφικό, γραμμένο  με δεκάδες  τίτλους, με συμμετοχές σε όλες τις εθνικές ομάδες, αλλά και σε πάγκους σε όλα τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα. 


   Ο Ανδρέας Γαρύφαλλος, ξεκινώντας την καριέρα του το 1943 στα νερά (!) του Μικρολίμανου, έχτισε μια σπουδαία ε ρ α σ ι τ ε χ ν ι κ η  καριέρα που θα ζήλευαν πλήθος σημερινοί ικανοί επαγγελματίες του αθλήματος. Μαζί με τους Γιάννη Θυμαρά και Πέτρο Καλφαμανώλη δημιούργησαν τους πασίγνωστους ‘τρεις άσσους’, γράφοντας θρύλους στα κολυμβητήρια όλης της χώρας. Θρύλους που ζήλευαν οι αθλητές του ‘αντίπαλου δέους’ (Μουτσάτσος κλπ.), αλλά που δεν μπορούσαν για δεκαετίες να αγγίξουν. Τι κέρδισε ο Γαρύφαλλος κατά την  μακρά θητεία του; Την καταξίωση, τον σεβασμό και την αγάπη των φιλάθλων. Και τον τίτλο του ‘αυτοκράτορα’, τον οποίο σεμνά φρόντισε να ‘χαρίσει’ στην ομάδα υδατοσφαίρισης του αγαπημένου του συλλόγου.


Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου