Ολάντ-Μέρκελ: Η Ελλάδα εντός Ευρωζώνης με τήρηση των δεσμεύσεων

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ολάντ-Μέρκελ και κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ, αλλά, παράλληλα να τηρήσει και τις δεσμεύσεις της.
Χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι «Υπάρχουν ακόμη αρκετά ουσιώδη θέματα που πρέπει να συζητηθούν για την Ελλάδα. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν μια εντατική περίοδο δουλειάς μπροστά τους».
«Οι Γερμανοί πολιτικοί προσανατολίζονται στο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ο ελληνικός λαός έκανε πολλές θυσίες για αυτό τον σκοπό» τόνισε η Ανγκελα Μέρκελ για να προσθέσει με νόημα ότι «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν τι σημαίνει η παράταση προγράμματος».
Η Ανγκελα Μέρκελ σημείωσε, ακόμη, ότι χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις, ενώ,υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν αρκετές αλλαγές στην αγορά εργασίας.
Πάντως, η Γερμανίδα καγκελάριος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για τον περιβόητο «Δούρειο Ιππο» σημειώνοντας «Δεν έχω διάθεση να συζητήσω για Ελληνική μυθολογία».

Από την πλευρά του Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Η Ελλάδα είναι και θα πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης» είπε ο Γάλλος πρόεδρος για να προσθέσει «Εχουμε την ευθύνη να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις αλλά και να γίνει σεβαστή η ψήφος των Ελλήνων».
Ο Φρανσουά Ολάντ, ακόμη, υποστήριξε ότι έχουν ήδη γίνει πολλές συζητήσεις και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.
Αμφότεροι, μάλιστα, κλήθηκαν να σχολιάσουν και το δημοσίευμα του Spiegel που θέλει την ΕΚΤ να προετοιμάζεται για Grexit, ωστόσο, επανέλαβαν την επιθυμία τους για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.


Πηγή: Ολάντ-Μέρκελ: Η Ελλάδα εντός Ευρωζώνης με τήρηση των δεσμεύσεων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.grShare on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου