«Όχι» Καμμένου στην ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών

Αρνητικός δηλώνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας,Πάνος Καμμένος , στην απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα, δηλαδή μετανάστες δεύτερης γενιάς.
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνδεθεί για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας και η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου προέβη και σε σχετική εξαγγελία.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Πάνος Καμμένος, σε ερώτηση αν δέχεται την πρόταση η δεύτερη γενιά μεταναστών να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια απάντησε «Όχι, δεν το δέχομαι αυτό». Πρόσθεσε ότι «αν μιλάμε για τρίτη γενιά, και μιλάμε για παιδιά τα οποία γεννήθηκαν στην Ελλάδα μετά από τρίτη γενιά, μεγαλώνουν εδώ, υπηρετούν στον ελληνικό στρατό, έχουν ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας που θα αρνηθεί αυτά τα παιδιά να ενταχθούν μέσα στην κοινωνία που ήδη άλλωστε είναι ενταγμένα. Από τη στιγμή που σέβονται τις αρχές της χώρας, σέβονται το Σύνταγμα της χώρας, σέβονται τις αξίες της χώρας».
Πάντως, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου πριν λίγες ημέρες, στις 28 Γενάρη, είχε δηλώσει στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, τη λεγόμενη δεύτερη γενιά μεταναστών».
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ στη οποία αναφέρει «ελπίζουμε οι "κόκκινες γραμμές" του κ. Καμμένου να μην μπλεχτούν με τους "συμβιβασμούς" του κ. Τσίπρα και να μην αφαιρέσουν από τη Βουλή το δικαίωμα να νομοθετήσει αυτό που η συντριπτική της πλειοψηφία επιθυμεί».

πηγη : 902.gr

Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου