Θ.Δρίτσας: Να ενισχυθεί η ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία

Ένα από τα έξι Παράκτια Περιπολικά Σκάφη θαλάσσιας Επιτήρησης που θα διατεθούν για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος παρέλαβε την Παρασκευή το Λιμενικό Σώμα. Η τελετή που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας στον Πειραιά, έγινε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, του Πρέσβη της Κροατίας, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου  Αθανάσιου Αθανασόπουλου και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «MONTMONTAZA – GREBEN d.o.o.».
Η αγορά των έξι Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται 13.387.998 ευρώ.
Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης είναι τύπου «POB – 24G», φέρουν δύο κύριες μηχανές τετράχρονες ιπποδύναμης 2 x 1.600 hp και πετρελαιοκίνητες, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το ολικό τους μήκος είναι 24,70μ. και το πλάτος τους 6,00μ., ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων μπορούν να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά  ατόμων.
Ο αναπληρωτής υπουργός κατά τη διάρκεια της τελετής υπογράμμισε ότι, η νέα κυβέρνηση στοχεύει και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια από εδώ και στο έξης, κάθε αντίστοιχη παραγγελία να ενισχύει την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, η οποία και τεχνογνωσία και κατάλληλη εμπειρία διαθέτει, δηλώνοντας ότι τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα αποτελούν εργαλείο, για να δώσουμε ζωή στις ελληνικές επιχειρήσεις και στους Έλληνες εργαζομένους.
Επεσήμανε επίσης την προτεραιότητα στον κοινωνικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, αλλά και στην υποστήριξη του νησιώτη και του Ελληνα ψαρά. Παρότρυνε τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα του νέου σκάφους να σταθούν κοντά στον κάτοικο των ακριτικών μας νησιών και των συνοριακών περιοχών της χώρας, τονίζοντας ότι ο άνθρωπος ήταν και παραμένει η θεμελιώδης αξία και το κυρίαρχο στοιχείο των πολιτικών και πολιτιστικών μας αξιών.
Συντάκτης: 
Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου