Πολυτελές τζιπ και από τη Rolls Royce.

Στη δυναμική αγορά των υπερπολυτελών SUV, δηλαδή των αυτοκινήτων που προσφέρουν μεγάλους χώρους και άνετη οδήγηση εντός και εκτός πόλης μπαίνει και η Rolls Royce. Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει ένα τετρακίνητο τζιπ πολυτελείας ώστε να ανταγωνισθεί τα ανάλογα μοντέλα των γερμανικών ΒΜW, Mercedes και Audi.

Πρόκειται για μία σημαντική διαφοροποίηση όσον αφορά τη μέχρι τώρα πορεία της, καθώς το εμπορικό της σήμα έχει ταυτιστεί με τα πολυτελή αυτοκίνητα που κινούνται σχεδόν αποκλειστικά σε αυτοκινητοδρόμους και όχι σε... βουνά, όπως συχνά παραπέμπουν τα SUV.
Ανάλογες κινήσεις με τη Rolls Royce έχουν κάνει και άλλες βρετανικές εταιρείες όπως οι Jaguar και Bentley. Πρόκειται για τμήμα της αγοράς πολυτελών οχημάτων, το οποίο γνωρίζει ταχύτατη ανάπτυξη. Είναι δε πολύ κερδοφόρο τόσο για τα εμπορικά σήματα πολυτελείας όσο και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, που απευθύνονται μαζικά στο καταναλωτικό κοινό. Οι πωλήσεις των πολυτελών οχημάτων SUV, αναμένεται έως το 2020 να παρουσιάσουν μία αύξηση της τάξεως του 1,9%. Ηδη, εν τω μεταξύ, τα προηγούμενα πέντε χρόνια οι πωλήσεις τους σχεδόν τριπλασιάστηκαν. Στην περίπτωση της Jaguar, η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε την πληροφορία για το πρώτο τζιπ στην ιστορία της, ένα αυτοκίνητο πολλαπλών χρήσεων με αμάξωμα από αλουμίνιο, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται το 2016. Η Bentley, τώρα, την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και το δικό της τζιπ, ενώ η Rolls Royce διευκρίνισε πως είναι ακόμα νωρίς να προσδιορίσει το πότε θα διαθέσει το δικό της μοντέλο. Πάντως, ανέφερε ότι δεν θα ανατεθεί στο υπάρχον εργοστάσιό της στη Βρετανία, το οποίο κατασκευάζει ετησίως περί τα 6.000 αυτοκίνητα. Ο επικεφαλής της Rolls Royce, Τόρστεν Μίλερ-Οτβος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με το νέο πολυτελές τζιπ η εταιρεία θα εκπληρώσει πλήρως τις προσδοκίες πολυτελούς οδήγησης, ανανεώνοντας και εκσυγχρονίζοντας ταυτόχρονα το εμπορικό της σήμα. Το 2014 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τον βρετανικό όμιλο, ο οποίος ανήκει στην BMW πλέον. Είχε πωλήσεις ρεκόρ, όπως συνέβη και με την Βentley και με την Jaguar. Eπιπλέον, η Rolls Rοyce εμφάνισε τις υψηλότερες πωλήσεις όλων στην κατηγορία οχημάτων 200.000 ευρώ και άνω. Συνολικά πέρυσι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με το 2013 και 400% από το 2009.Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου