Ολη η μαεστρία στα ζυμαρικά είναι το σωστό βράσιμο σε άφθονο νερό και ιδού άλλος ένας λόγος που λατρεύω το ζυμαρικά και τα θέλει al dente ενώ η μαμά παραβρασμένα, βέβαια και οι δύο έχουν μια κοινή «τακτική» (γι” αυτό είναι άλλωστε και ζευγάρι 57 συναπτά έτη) προσθέτουν πάντα έναν κύβο MAGGI στο νερό που θα βράσουν τα ζυμαρικά τους, όπως όλα τα ζευγάρια όμως είχαν την διαμάχη τους ο ένας κύβο λαχανικών MAGGI και ο άλλος κύβο κότας Maggi, αυτό μέχρι που ανακάλυψαν τον κύβο ζυμαρικών MAGGI !
Πάντως εμείς όταν μαζευόμαστε όλοι στο σπίτι συνεχίζουμε να τρώμε μακαρονόπιτα και όταν μας ρωτάει ποια εκδοχή προτιμάμε του λέμε «την δική σου μαμα »!
Η αγάπη σε αυτό το σπίτι μαγειρεύεται ακόμη #AplakaiNostima!
Enjoy!
Μακαρονόπιτα
° Έτοιμο σε: 80′
° Ποσότητα: 10-15 κομμάτια
° Ποσότητα: 10-15 κομμάτια
Υλικά
350 gr. μακαρόνια no.2
1 κύβο ζυμαρικών MAGGI
250 gr. κεφαλογραβιέρα
500 gr. φέτα πικάντικη
4 αυγά
250 gr. γιαούρτι στραγγιστό
400 ml. γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 παξιμάδια
1 κύβο ζυμαρικών MAGGI
250 gr. κεφαλογραβιέρα
500 gr. φέτα πικάντικη
4 αυγά
250 gr. γιαούρτι στραγγιστό
400 ml. γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 παξιμάδια
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό, στο οποίο προσθέτουμε ένα κύβο ζυμαρικών MAGGI.

Τα σουρώνουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (ή ελαιόλαδο), το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, λίγο τριμμένο τυρί και τα κρατάμε ζεστά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Τρίβουμε τα τυριά και χτυπάμε σε ένα μπώλ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το αλεύρι.

Σε ένα ταψί αντικολλητικό ρίχνουμε το ¼ των τυριών, προσθέτουμε στρώσεις εναλλάξ μακαρόνια – τυριά.

Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το μείγμα αυγών-γιαουρτιού που ετοιμάσαμε και κουνάμε ελαφρά το ταψί.
Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα παξιμάδια και φουρνίζουμε στους 180ο C για 45-50 λεπτά.

Tips:
~ Αυτή είναι η πιο κλασική εκδοχή για την μακαρονόπιτα, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας ή να χρησιμοποιήσετε άλλα είδη ζυμαρικών, με την προυπόθεση να είναι χοντρά.
~ Αυτή είναι η πιο κλασική εκδοχή για την μακαρονόπιτα, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας ή να χρησιμοποιήσετε άλλα είδη ζυμαρικών, με την προυπόθεση να είναι χοντρά.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου