Αλ. Τσίπρας: Κανένας φόβος για τη ρευστότητα.

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς σχετικά με τις ανησυχίες για το χρηματοδοτικό κενό και τα προβλήματα ρευστότητας. 
Η δήλωση έγινε μετά από σύσκεψη που είχε ο κ. Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών επί θεμάτων διεθνών οικονομικών σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως «δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων» και πως «δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων».
Σύμφωνα με την κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η κυβέρνηση φοβάται ότι θα έχει άμεσα πρόβλημα ρευστότητας με κίνδυνο να μην σταθεί δυνατόν να καταβληθούν στο ακέραιο οι μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα.
Βασιζόμενη σε συνομιλία της με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό την περασμένη Παρασκευή, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας διατύπωσε το αίτημα η ΕΚΤ να αυξήσει το όριο βραχυπρόθεσμων τίτλων (T-Bills) «κατά δύο έως τρία δισεκατομμύρια ευρώ». Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στην Αθήνα να προχωρήσει και στην αποπληρωμή δύο δόσεων ύψους ενός δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως δεδομένου ότι η κατάσταση επείγει, ο κ. Σουλτς επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι θα πρέπει οπωσδήποτε την επόμενη εβδομάδα να πείσει το Eurogroup και την ΕΚΤ για τη βούλησή του να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις.
Κατά τη FAZ, τόσο ο ίδιος όσος και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνέστησαν στον Πρωθυπουργό να στείλει στους δύο θεσμούς επιστολή στην οποία θα εκφράζει τη θέληση του να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και το θέμα του κτηματολογίου.


naftemporiki.gr
Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου