ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...Τα μπέρδεψαν οι εξυγιαντές
Θέλουν να φάνε το ποδόσφαιρο και να το φχαριστηθούν όπως τρώνε το βρώμικο. Με την ίδια λαχτάρα, την ίδια ικανοποίηση στις μασαμπούκες. Εκείνοι το επιδιώκουν, οι περίφημοι εξυγιαντές, βρίσκουν πολλές αφορμές, υπάρχουν τα κίνητρα. Βρώμικο είναι άλλωστε αυτό. 

Το βρώμικο κάθεται εκεί και τους περιμένει για να το φάνε, δεν κάνει τίποτα. Είναι αχόρταγοι, τους τρέχουν τα σάλια. Ορμάνε με λύσσα, οι σάλτσες στάζουν, λερώνουν τα ρούχα τους. Και την φωλιά τους. Στο λαιμό θα τους κάτσει. Δεν έχουν δόντια να το μασήσουν.

Το ποδόσφαιρο, θα νικήσει. Ναι ρε, το ποδόσφαιρο. Γιατί όσα βρώμικα και να φας, πάντα θα τα βρίσκεις στους δρόμους. Δεν τελειώνουν στον αιώνα τον άπαντα. Που και που αλλάζεις καντίνα, παντα όμως βρίσκεις για να τρως το αγαπημένο σου βρώμικο. Ή, μήπως όχι;

Βγαίνει ο Τσίπρας. Η Ελλάδα βαράει κανόνι, έχουμε παύση πληρωμών στο δημόσιο, αδειάζουν όλα τα ράφια στα σούπερ μάρκετ, μέχρι και οι εισαγωγές στα λουκάνικα σταματάνε. Ξεμένουμε τελικά και από βρώμικο.

Από ποδόσφαιρο, όμως, δεν ξεμένουμε. Γιατί η λειτουργία του, έχει πάψει χρόνια τώρα να βασίζεται σε πόρους του ελληνικού κράτους. Οι πενταροδεκάρες στα ερασιτεχνικά σωματεία, φτάνουν μόνον για τις κάλτσες των ποδοσφαιριστών. 

Οπότε, το ποδόσφαιρο, δεν είναι βρώμικο. Το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα παραμείνει, ο βασιλιάς όλων των αθλημάτων. Με τους κανόνες του, τις αδικίες του. Κι αν δεν σ' αρέσει, σταμάτα να το βλέπεις, εάν μπορεις. Στείλε τα παράπονά στην ΦΙΦΑ που κινεί όλα τα νήματα. Πρόσεχε, όμως, τι θα τους πεις, γιατί μπορεί να σε αποκλείσουν από τα γήπεδα. Εβίβα.

Ο Φυλαρούχας / φλογαsport.gr
Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου