Το Διατροφονήσι

Τι θα συμβεί στο νησί της ισορροπημένης διατροφής, όταν το επισκεφθούν ο κύριος Σουβλάκης, η κυρία Πίτσα, ο κύριος Hot Dog και η υπόλοιπη κομπανία για να φτιάξουν ένα εργοστάσιο επεξεργασμένων τροφίμων; Πώς θα αντιδράσει η δήμαρχος του νησιού, η κυρία Διατροφή; Με αυτό το διατροφικό παραμύθι της διαιτολόγου Μαίρης Σελανικλή, το παιδί θα μάθει όλες τις βασικές αρχές της Μεσογειακής διατροφής, χωρίς καλά καλά να το καταλάβει.
Θα μάθει ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες τροφίμων μέσα από το παράδειγμα των κατοίκων του Διατοφονησιού, ενώ θα συνειδητοποιήσει πως το να κάθεται κανείς μπροστά στην τηλεόραση, τρώγοντας πρόχειρο φαγητό, είναι καταστροφικό.
Κι όλα αυτά, σε μια εποχή που το παιδί, όχι μόνο περνάει πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη, αλλά τα μηνύματα που δέχεται μέσα από αυτή τη δραστηριότητα καλλιεργούν κακές και ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Διόλου τυχαίο λοιπόν, που τα ελληνόπουλα κρατούν τα ηνία παγκοσμίως στην παιδική παχυσαρκία…
Πολύ σημαντικό και χρήσιμο, είναι το δεύτερο μέρος του βιβλίου: Αφού πρώτα συνοψίζει όλες τις χρήσιμες γνώσεις που μπορεί να πάρει ένα παιδί (αλλά και ένας μεγάλος) διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, μέσα από την ενότητα «Μάθε ότι…», το βάζει στη διαδικασία να τις τεστάρει, μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις. Μια ακροστοιχίδα, ένα σταυρόλεξο, μία σκάρα, γρίφοι, αλλά και μια συνταγή για παιδιά από τον γνωστό σεφ Γιάννη Λουκάκο, υπηρετούν αυτόν τον σκοπό.
Στο τρίτο μέρος του βιβλίου, η εκπαιδευτικός Άσπα Καλαφάτη δημιουργεί ασκήσεις και δραστηριότητες που μπορούν γονείς και εκπαιδευτικοί να εντάξουν -στην καθημερινότητά τους οι πρώτοι, στο μάθημά τους οι δεύτεροι- προκειμένου να εμπεδωθούν τα μηνύματα του βιβλίου και τα παιδιά να αποκτήσουν βασικές γνώσεις πάνω σε θέματα διατροφής.
Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ, www.eid.org.gr).
Διαθέσιμο στο eshop του medNutrition
https://www.mednutrition.gr/eshop
Διατροφονήσι
της Μαίρης Σελανικλή
Eικονογράφηση: Θανάσης Κυριανάκης
Εκπαιδευτική προσέγγιση: Άσπα Καλαφάτη
Εκδόσεις: medNutrition, σειρά Kids
Σελ. 60

medNutrition.gr
info@mednutrition.gr
Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου