Παρουσίαστηκε με επιτυχια το βιβλίο "Οι μύθοι και το παραμύθι" του Νικου Σακελλαροπουλου

Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το νέο βιβλίο του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου «Οι μύθοι και το παραμύθι», το οποίο αναφέρεται στις θρησκευτικές κι ιστορικές παραμυθίες με τις οποίες πορεύτηκαν και πορεύονται ακόμη οι Έλληνες.
Το βιβλίο προλόγισαν ο τ. υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο τ. αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς, ο δικηγόρος Κυριάκος Μακαρώνας κι ο δημοσιογράφος Απόστολος Αποστολόπουλος.
Στον ιδιαιτέρως εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, αναφέρθηκαν συγκεκριμένα και χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρώπων της εκκλησίας που πολέμησαν την ελευθερία του πνεύματος, τον ελληνικό διαφωτισμό κι ουσιαστικά την επανάσταση του 1821, ενώ έγινε ιδιαίτερη και συγκεκριμένη αναφορά στους αγιοποιημένους ήρωες της επανάστασης, που υπό φυσιολογικές συνθήκες η ιστορία θα έπρεπε να έχει θέσει στο ράφι της περιφρόνησης.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η τεκμηριωμένη θέση του συγγραφέα για τον κοτζαμπασισμό που φτάνει μέχρι τις ημέρες μας καθώς και στον καταστροφικό εμφύλιο του 1823 -25 και τους πρωταγωνιστές του (Κουντουριώτη, Μαυρομιχάλη, Κωλέττη, Μακρυγιάννη), που οδήγησε ουσιαστικά σ’ εκφυλισμό την εθνική παλιγγενεσία κι η απελευθέρωση επετεύχθη τελικά επειδή ήταν συμφέρουσα για τις μεγάλες δυνάμεις που συνασπίστηκαν και μέσω της ναυμαχίας του Ναβαρίνου οδήγησαν την Ελλάδα στην ελευθερία της.
Επιπλέον έγινε εκτενής αναφορά σε προσβλητικά για τον Ελληνισμό κείμενα της εκκλησίας, όπως οι κατάρες που εκτοξεύονται την Κυριακή της Ορθοδοξίας ή οι χαρακτηρισμοί «επιφανών» προστατών της Παιδείας μας προς τις γυναίκες.
«Είναι αδιανόητο», ανέφερε ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος, «να έχουμε προστάτες της Παιδείας μας τρεις ρασοφόρους που ουδείς τους υπήρξε Έλληνας, όταν αυτή η χώρα έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στην υφήλιο, από τα κείμενα ενός Σωκράτη, ενός Πλάτωνα, ενός Θαλή, ενός Σόλωνα ή ακόμη ακόμη και του Ρήγα Φεραίου».
«Οι Μύθοι και το Παραμύθι» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΚΨΜ.
Φωτογραφία του βιβλίου θα βρείτε στην διεύθυνση www.kapsimi.gr 

Εκδόσεις ΚΨΜ : Ζωοδόχου Πηγής 55-57 Αθήνα – τηλ. 210 3813838 – 210 3839711
Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου