Μήνυμα Πεκίνου στην Αθήνα: Μην ακυρώσετε τον διαγωνισμό πώλησης του ΟΛΠ

Τον Πειραιά υπέδειξε ως πρότυπο για τη συνεργασία Ελλάδας Κίνας ο Kινέζος υπουργός εξωτερικών Γουάνγκ Γι στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ο όποιος βρίσκεται μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη το Πεκίνο.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Κίνας, ο Γουάνγκ είπε στον Κοτζιά ότι «οι δύο πλευρές πρέπει να συνεχίσουν και να διευρύνουν τη συνεργασία τους σε ρεαλιστική βάση και να καταστήσουν την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά ως πρότυπο του αμοιβαίου οφέλους τους».
Η φράση ερμηνεύεται από διπλωματικούς κύκλους ως ένα μήνυμα της κινεζικής πλευράς στην ελληνική να μην ακυρώσει τον διαγωνισμό πώλησης του ΟΛΠ, τον οποίο μεταξύ άλλων διεκδικούν η COSCO μαζί με την ολλανδική ΑΡΜ Terminals (θυγατρική της δανέζικης Maersk) και την ICTS από τις Φιλιππίνες.
Εξάλλου, την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ αναμένεται να μεταφέρει και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Κίνας Μα Κάι.
Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς φέρεται να δήλωσε πως «η Ελλάδα στηρίζει τη συνεργασία των δύο χωρών στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και ότι είναι πρόθυμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην κατασκευή της θαλάσσιας και χερσαίας, ταχείας γραμμής διασύνδεσης Κίνας - Ευρώπης προκειμένου να προωθήσει την περιφερειακή σταθερότητα και ανάπτυξη».
πηγη : newmoney.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου