Ποια είναι τα πιο πιασάρικα τραγούδια όλων των εποχών;

Ο Dr John Ashley Burgoyne, μουσικολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Amsterdam, έστησε μαζί με το Μουσείο Επιστήμης Βιομηχανίας του Manchester, ένα διαδικτυακό παιχνίδι, με τίτλο “Hooked On Music”, με σκοπό να βρει ποιο είναι το πιο εύκολα αναγνωρίσιμο κομμάτι όλων των εποχών. Και το βρήκε…
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, οι πάνω από 12.000 συμμετέχοντες έπρεπε να αναγνωρίσουν κάποια επιλεγμένα τραγούδια, από μια λίστα 1000 κομματιών. Οι χρήστες ξεχώρισαν το “Wannabe” των Spice Girls, σε 2,3 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο, πολύ πιο γρήγορα από τα 5 δευτερόλεπτα που έκαναν για να αναγνωρίσουν άλλα τραγούδια. Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, το πρώτο Νo1 του Βρετανικού girl group φαίνεται ότι είναι ακόμα χαραγμένο στη μνήμη μας.
“Αυτό που μας ενδιέφερε περισσότερο ήταν η σχέση μουσικής και μνήμης και γιατί συγκεκριμένα είδη μουσικής μένουν στη μνήμη μας για τόσο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Burgoyne.
Όπως επίσης είπε ο ερευνητής, αυτή η διαδικασία μπορεί μακροπρόθεσμα να βοηθήσει στη θεραπεία ασθενών με άνοια, αν και η πραγματική πρόκληση για αυτούς είναι να βρούνε ποιο είναι το καλύτερο είδος μουσικής.
Η υπόλοιπη δεκάδα που συμπλήρωσε τη λίστα με τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια είναι η παρακάτω:
1. Wannabe – Spice Girls
2. Mambo No 5 – Lou Bega
3. Eye Of The Tiger – Survivor
4. Just Dance – Lady Gaga
5. SOS – ABBA
6. Pretty Woman – Roy Orbison
7. Beat It – Michael Jackson
8. I Will Always Love You – Whitney Houston
9. Don’t You Want Me – The Human League
10. I Don’t Want To Miss A Thing – Aerosmith
πηγη : 

Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου