“Χρειάζονται μερικές κρίσιμες διευκρινήσεις για την ΠΝΠ”

Την εκτίμηση ότι η μεταφορά των αποθεματικών της τοπικής αυτοδιοίκησης στο κεντρικό ταμείο του κράτους δεν επηρρεάζει τη σωστή λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών, εξέφρασε μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης. Παράλληλα όμως εξέφρασε την αντίθεση του με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως τακτική για την υλοποίηση αυτής της ενέργειας. 
«Πρέπει να επισημάνουμε δύο διαφορετικά πράγματα. Το πρώτο είναι η κοινοβουλευτική πρακτική της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία δεν μας βρίσκει σύμφωνους, παρά μόνο όταν συντρέχουν πολύ σοβαροί, έκτακτοι, σπουδαίοι λόγοι, όπου και εδώ μπορεί να αξιολογήσει κανείς αν συντρέχουν ή όχι. Το δεύτερο σκέλος είναι ότι έχουμε μία διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους που είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα της θα καθορίσουν σε απόλυτο βαθμό την επόμενη μέρα για τους πολίτες, την οικονομία της χώρας και την τοπική αυτοδιοίκηση. Σε αυτή την κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης η επιλογή να μεταφερθούν τα διαθέσιμα χρήματα των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης στο κρατικό ταμείο αποτελεί μία επιλογή που κατά την άποψη μου στηρίζει τη διαπραγμάτευση και εδώ ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του αξιολογήσεις», δήλωσε ο κ. Γαβρίλης.
Όπως υποστήριξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, από τη μεταφορά των διαθεσίμων στο κεντρικό ταμείο του κράτους, δεν προκύπτει ουσιαστικό πρόβλημα για την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους. «Όλες οι λειτουργικές ανάγκες, όπως αυτές που σχετίζονται με τα έργα και τη μισθοδοσία, είναι απολύτως διασφαλίσμενες, ενώ τα χρήματα που θα μεταφερθούν αντιμετωπίζουν τον χαμηλότερο κίνδυνο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη επιλογή», είπε χαρακτηριστικά.


«Από κει και πέρα χρειάζονται μερικές κρίσιμες διευκρινήσεις», πρόσθεσε ο Γιώργος Γαβρίλης, αναφερόμενος στο αίτημα των Περιφερειαρχών να συνεργαστούν με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να δοθούν αυτές τις διευκρινήσεις. «Αυτή η συνάντηση πρέπει να γίνει καθώς και να διεξαχθεί επιπλέον συζήτηση για να αποσαφηνιστούν όλες οι πτυχές του θέματος. Πάντως σε κάθε άλλη περίπτωση τέτοια κοινοβουλευτική πρακτική, ακόμα και αν συντρέχουν οι ισχυροί λόγοι που μπορεί να επικαλεστεί κανείς, θα πρέπει να τίθεται υπόψιν των εμπλεκομένων και ενδιαφερομένων», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.  
πηγη : e-kanaliena.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου