Αρνί Σφακιανό Γιαχνί, Τσιγαριαστό

Τα λόγια, όπως μου ήρθαν από τον Νίκο Κ. ο οποίος μου παραχώρησε τις Κρητικές συνταγές και λέει: »Αρνί Σφακιανό Γιαχνί ή Τσιγαριαστό, μιλάμε για το απόλυτο Κρητικό πιάτο, αν πετύχει είναι ότι καλύτερο. Προσοχή, τα υλικά πρέπει να είναι Α” ποιότητας!

Αρνί Σφακιανό Γιαχνί, Τσιγαριαστό

Σφακιανό Γιαχνί Κρήτης
 • ΑΠΟΔΟΣΗ: 4 Μερίδες
Τρία βασικά υλικά, υπομονή και έχεις το απόλυτο, κρητικό, παραδοσιακό φαγητό που λιώνει στο στόμα!
Προτίμησε να το συνοδεύσεις με χόρτα εποχής ή το μοναδικό σταμναγκάθι!

Υλικά

Οδηγίες

 1. Κόβουμε το κρέας σε μεσαίου μεγέθους μερίδες.
  Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με μαχαίρι και όχι στο multi.
  Στύβουμε τα λεμόνια.
  Συνταγές για Τσιγαριαστό Αρνί
 2. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα.
  Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος. μέσα στην κατσαρόλα και το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει.
  Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το λεμόνι.
  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε όσες ώρες χρειαστεί μέχρι να μαγειρευτεί το αρνάκι!
  Συνταγές για σφακιανό Γιαχνί
 3. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τα υγρά της κατσαρόλα και σωτάρουμε τα χόρτα που επιλέξαμε. Την αλμύρα δεν χρειάζεται να τν βράουμε αλλά αν χρειάζεται να βράσουμε τα χόρτα που θα χρησιμοποιήσουμε, δεν ξεχνάμε να τα στραγγίσουμε καλά!
  Συνταγή για Κρητικό Αρνί Τσιγαριαστό
 4. Tips
  - Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό κατά το βράσιμο, αφήνουμε το αρνάκι να σιγομαγειρευτεί!
  - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρνάκι ή κατσικάκι.
  Παραδοσιακές Συνταγές Κρήτης
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου