Έδωσαν τα χέρια Κοντονής- Ινφαντίνο

Με την αναμενόμενη συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, για το αθλητικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή. 
Στη συνάντηση ήταν ακόμη παρόντες ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο Πατρίκ Κομνηνός που συνοδεύει τον κ. Ινφαντίνο, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων: Κουκοδήμος (Ν.Δ.), Μαυρωτάς (Ποτάμι), Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ), Γκιόκας (ΚΚΕ), Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) και ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ (ΑΝ.ΕΛΛ.).
Μετά τις διαβουλεύσεις των δύο πλευρών, και τις «εξηγήσεις» που έδωσε η ελληνική πλευρά, υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία του ν/σ και ουσιαστικά παύει κάθε λόγος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. 
Όπως διαφάνηκε, δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ με το νέο νόμο και οι νέες τροποποιήσεις που θα συμπεριλάβει σε αυτόν ο κ. Κοντονής, για την ψήφιση την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, θα σταλούν προηγουμένως γραπτώς σε ΕΠΟ, UEFA και FIFA.

Πήρε τη λίστα με τους 26 κατηγορούμενους

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας παρέλαβε τη λίστα με τους 26 κατηγορούμενους για την «εγκληματική οργάνωση» στο χώρο του ποδοσφαίρου και ενημερώθηκε αναλυτικά για το ποιοι είναι, ποια είναι η ιδιότητά τους και ποιες κατηγορίες τους βαραίνουν. 

Κουίκ: «Η συζήτηση ήταν απόλυτα ειλικρινής»

«Η σύσκεψη, που έγινε υπό την προεδρία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο και στην οποία συμμετείχαν μετά από πρότασή μου και οι βουλευτές τομεάρχες όλων των κομμάτων, διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα» ανέφερε μετά το τέλος της σύσκεψης ο υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ, συμπληρώνοντας: 
«Η συζήτηση ήταν απόλυτα ειλικρινής και έγιναν κατανοητές και οι κόκκινες γραμμές της UEFA, αλλά και οι ανυποχώρητες θέσεις της κυβέρνησης να παταχτεί η βία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελλάδας, αλλά και στα γήπεδα άλλων αθλημάτων, για να μην ξεχνάμε τι έχει γίνει κατά καιρούς στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, ακόμα και στο πόλο».


«Πιστεύω ότι μετά το τέλος αυτής της σύσκεψης έχουν γεφυρωθεί πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις κράτους - ΕΠΟ και κράτους - UEFA, σε μία κοινή προσπάθεια να καταπολεμηθεί η βία και όλες οι πρωτογενείς πηγές της» υπογράμμισε ο κ. Κουίκ, σημειώνοντας ότι υπήρξε πολύ σημαντική σύγκλιση και στο μείζον θέμα της συμμετοχής τακτικών δικαστών στις αντίστοιχες αθλητικές επιτροπές, αλλά χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε υπουργική ανάμειξη. 
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου