O Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. Τάκης Αβραμίδης μιλά στο mellon.gr

Τρεις μήνες μετά την ανάληψη της Προεδρίας της ΔΗ.ΡΑ.Π. (Κανάλι 1) από τον Τάκη Αβραμίδη, ο ίδιος μιλά για πρώτη φορά και αποτυπώνει την κατάσταση που παρέλαβαν από την προηγούμενη Διοίκηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου, πώς αντιμετωπίστηκαν τα τεράστια χρέη που κληρονόμησαν και πώς θ’ αντιμετωπίσουν την υπόθεση των απολυμένων ηχοληπτών.
Ο νέος Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. Τάκης Aβραμίδης αποκλειστικά στοwww.mellon.gr.
ΕΡΩΤΗΣΗ – κ. Αβραμίδη, πριν τρείς μήνες περίπου αναλάβατε το τιμόνι του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά. Ποία κατάσταση βρήκατε και τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα για να την αντιμετωπίσετε 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι γεγονός ότι μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Μώραλη, τον οποίο οφείλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέλαβα την διοίκηση της ΔΗ.ΡΑ.Π που είναι η δημοτική επιχείρηση που λειτουργεί και διαχειρίζεται το ΚΑΝΑΛΙ 1, το ραδιόφωνο του Δήμου.   Εγώ δεν θα μπω στην λογική να πω ότι παρέλαβα καμένη γη και τα συναφή που λέγονται συνήθως αλλά εκείνο που θα τονίσω και θα το ξεκαθαρίσω από την πρώτη στιγμή, γιατί όντος ισχύει, είναι πως το ΚΑΝΑΛΙ 1 δεν ήταν στο επίπεδο της δικής μας αισθητικής αλλά και των απαιτήσεων που έχουμε εμείς ως δημοτική αρχή για το δημοτικό ραδιόφωνο.  Υπήρχαν προβλήματα οικονομικά, διαχειριστικά, δικαστικά, τα οποία δημιουργούσαν ένα πλέγμα δυσλειτουργίας που εμπόδιζε το κανάλι ένα να επιτελέσει τον ρόλο που πρέπει αλλά και που μπορεί, μια και διαθέτει τις προδιαγραφές τόσο σε έμψυχο υλικό όσο και στα απαιτούμενα πιστοποιητικά για το σκοπό αυτό.
Εμείς δεν είμαστε ούτε θαυματοποιοί ούτε μάγοι. Απλά έχουμε μάθει να δουλεύουμε συντεταγμένα με βάση τη λογική και την κείμενη νομοθεσία.  Όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή η ΔΗ.ΡΑ.Π είχε ένα τεράστιο χρέος στην εφορία και το ΤΣΕΠΕΑΘ, δηλαδή το ταμείο των δημοσιογράφων.   Αυτά βέβαια τα χρέη προέρχονταν από το απώτερο παρελθόν αλλά είχαν φθάσει σε εκρηκτικό σημείο.  Οι εργαζόμενοι ήταν για μήνες απλήρωτοι το σήμα του σταθμού δεν ακουγόταν καλά ούτε μέσα στον Πειραιά, ενώ υπήρχαν και ανοιχτά μέτωπα στα δικαστήρια ύστερα από διεκδικήσεις εργαζομένων.  Εκείνο που κάναμε στην αρχή και αυτό πιστώνεται στον Δήμαρχο, τον κ. Μώραλη που όντως έδειξε εξαιρετική αποτελεσματικότητα σε αυτή την περίπτωση ήταν να εξοφληθεί η εφορία με ένα ποσόν που συνολικά έφθασε γύρω στις 600.000 ευρώ.   Πλέον η ΔΗ.ΡΑ.Π είναι ίσως η μοναδική επιχείρηση στην χώρα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στην εφορία.    Ακολούθως κατεβάσαμε το χρέος στο ΙΚΑ κάτω από τις 40.000 ευρώ και το ρυθμίσαμε, ενώ κάναμε ρύθμιση και με το ΤΣΕΠΕΑΘ στην οποία ανταποκρινόμαστε κάθε μήνα με συνέπεια. Φυσικά τακτοποιήσαμε και όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες που είχαμε με το προσωπικό και σήμερα η ΔΗ.ΡΑ.Π δεν χρωστάει τίποτα σε κανένα εργαζόμενο.   Από εκεί και πέρα έχουμε βελτιώσει το σήμα του σταθμού με σειρά παρεμβάσεων τόσο στην κεραία που βρίσκεται στον Υμηττό όσο και στο στούντιο, αλλάξαμε τον εσωτερικό κανονισμό για να υπάρχει ευελιξία και λειτουργικότητα αξιοποιήσαμε το δυναμικό του σταθμού που για διάφορους λόγους είχε αδρανοποιηθεί και ετοιμάζουμε νέο πρόγραμμα-έκπληξη που θα ανακοινωθεί κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα γίνει στις 13 Μαΐου στο Ναυτικό Μουσείο με αφορμή τα 28 χρόνια της ελεύθερης ραδιοφωνίας.

2.    ΕΡΩΤΗΣΗ – Υπάρχει ένα θέμα με τους απολυμένους ηχολήπτες οι οποίοι έχουν και δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους.  Τι θα κάνετε με αυτούς;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κοιτάξτε, εμείς ως δημοτική αρχή δεν ήρθαμε για να διώξουμε κόσμο.  Αντίθετα, δεσμευτήκαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν δουλείες στον Πειραιά και να τονωθεί η αγορά εργασίας.  Κατά συνέπεια δεν συμφωνούμε με καμία απόλυση ούτε απομάκρυνση εργαζομένων.   Όμως, όταν παραλάβαμε, βρήκαμε μια κατάσταση τελειωμένη.  Υπήρχε συγκεκριμένη απόφαση του ΑΣΕΠ, είχαν γίνει οι απολύσεις και είχε προχωρήσει η δικαστική διαδικασία.   Αυτή τη στιγμή και όσο είναι σε εξέλιξη τα δικαστήρια, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.   Εκείνο για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι θα πειθαρχήσω στην οποία δικαστική απόφαση.  Μακάρι οι άνθρωποι να κερδίσουν στο δικαστήριο και να επιστρέψουν.  Θα κάνω ό,τι πει η δικαιοσύνη.   Δεν έχω άλλη δυνατότητα.
3.    ΕΡΩΤΗΣΗ – Το ότι έχετε μακρά θητεία στην δημόσια διοίκηση σας διευκολύνει στο έργο σας.  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σίγουρα με διευκολύνει γιατί η κατάσταση εδώ αλλά και σε κάθε οργανισμό των ΟΤΑ ή του ευρύτερου Δημόσιου τομέα είναι κάπως χύμα, αφού οι εκάστοτε επικεφαλής δεν γνωρίζουν την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού αλλά και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού δημοσίου που βασίζεται σε ένα πολύπλοκο σύστημα νόμων και διατάξεων.  Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτό που προσπάθησα να κάνω από την αρχή ήταν να βάλω σε μία τάξη τα διοικητικά θέματα της ΔΗ.ΡΑ.Π για να λειτουργεί στο πλαίσιο της νομιμότητας.   Νομίζω ότι τα κατάφερα γιατί πλέον όλες οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και της διοίκησης αναρτώνται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έχουμε αποκαταστήσει καλή επαφή με τις υπερκείμενες αρχές, τακτοποιήσαμε το θέμα της καταγραφής των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και γενικά θέλω να πιστεύω ότι έχουμε μπει σε τροχιά πλήρους νομιμότητας.   Η εμπειρία από την πολύχρονη παρουσία μου στο δημόσιο τομέα και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης, σίγουρα με βοήθησε για να φέρω τα πράγματα γρήγορα σε λογαριασμό. 

4.    ΕΡΩΤΗΣΗ Πόσο κοντά στην πραγματοποίηση του μοντέλου που έχετε σχεδιάσει για το ΚΑΝΑΛΙ 1 βρίσκεστε
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ούτε κοντά είμαστε ούτε μακριά. Το σίγουρο είναι ότι προσπαθούμε.   Οπωσδήποτε έχουμε πολλά θέματα να αντιμετωπίσουμε μέχρι να πετύχουμε αυτό που θέλουμε αλλά αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε.  Αλλά και πάλι θα προσπαθούμε για το κάτι παραπάνω, γιατί όπως είναι γνωστό ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.   Έχουμε διάθεση και θέληση και κυρίως καλή συνεργασία τόσο με τον αντιπρόεδρο τον Στέλιο τον Μπρατσόλη που είναι γνώστης του αντικειμένου και κυρίως της διαφημιστικής αγοράς, όσο και με τον Δήμαρχο που μας στηρίζει και προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τα οποία προβλήματα υπάρχουν.   Είμαστε μια ισχυρή και κυρίως υγιής ομάδα και γι αυτό θα πετύχουμε.    Το οφείλουμε τόσο σε εκείνους που μας επέλεξαν σε αυτό το πόστο όσο και στον πειραϊκό λαό που δικαιούται ένα ποιοτικό παρεμβατικό, ρεαλιστικό και κυρίως ανθρώπινο ραδιόφωνο.
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου