Η Ελλάδα στους 10 κορυφαίους προορισμούς του πλανήτη για το φετινό καλοκαίρι

Στους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο για το φετινό καλοκαίρι περιλαμβάνεται η Ελλάδα με βάση στοιχεία της Sojern που συγκεντρώνει δεδομένα και παρέχει πληροφορίες στις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του κόσμου.
Τη λίστα με τους δημοφιλείς προορισμούς συμπληρώνουν οι ΗΠΑ, το Μεξικό, η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Τουρκία και η Ταϊλάνδη.
Η Sojern έλαβε υπόψη ταξιδιωτικές συμπεριφορές από πέντε περιοχές Ασίας- Ειρηνικού, Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Αφρική και Βόρεια Αμερική, ενώ βασίστηκε σε πάνω από 800 εκατομμύρια αναζητήσεις- προθέσεις ταξιδιωτών από πλατφόρμες κρατήσεων για αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, on line τουριστικά γραφεία κ.α.
Η έρευνα της αμερικανικής πλατφόρμας πάντως δείχνει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015, το ενδιαφέρον συνολικά για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς αυξάνεται, τους τελευταίους μήνες, λόγω της συναλλαγματικής ισοτιμίας και της πτώσης του ευρώ από τις ΗΠΑ κατά 50% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014, από τον Καναδά σε ποσοστό 59% έναντι του ίδιου τριμήνου του 2014, και από τις άλλες διεθνείς αγορές αυξάνεται κατά 38%.
Εκτός από την Ευρώπη που είναι ο κορυφαίος προορισμός για φέτος το καλοκαίρι, άλλος δημοφιλής προορισμός είναι και η Κούβα που είχε αύξηση στις αναζητήσεις κατά 184% στο πρώτο τρίμηνο του 2015 από τις ΗΠΑ και κατά 45% από άλλους διεθνείς προορισμούς.
πηγη : topontiki.gr


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου