APRILIA RACING TEAM GRESINI - Γαλλικό Grand Prix

Ο BAUTISTA 15ος ΚΑΙ Ο MELANDRI 18ος ΣΤΟ LE MANS

Le Mans (Γαλλία), 17 Μαΐου 2015 - Παρά την κακή πρόσφυση σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του MotoGP στο Le Mans, από την οποία εξαρτάται η απόδοση των μοτοσυκλετών RS-GP στον αγώνα, ο Alvaro Bautista τερμάτισε στην δέκατη πέμπτη θέση, που του έδωσε ένα ακόμη βαθμό στο πρωτάθλημα. Ο Marco Melandri, που ταλαιπωρήθηκε από τα προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, τερμάτισε στην 18η θέση.

Ήταν ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο σκληρή δουλειά για την Aprilia Racing Team Gresini, που τιμωρήθηκε περισσότερο από τις άλλες ομάδες από τις κακές συνθήκες πρόσφυσης,  οι οποίες μαζί με τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, χαρακτήρισαν το αγωνιστικό τριήμερο στη γαλλική πίστα. Ο Bautista έκανε ένα πολύ θαρραλέο αγώνα, χάνοντας όμως έδαφος καθώς τα ελαστικά άρχισαν να φθείρονται. Προς το τέλος του αγώνα η αίσθηση την μοτοσυκλέτας του βελτιώθηκε και ένα καλύτερο αποτέλεσμα φάνηκε εφικτό, αλλά παρόλο που ο ίδιος μείωσε τη διαφορά του από Laverty, δεν ήταν σε θέση να επιτεθεί για τη δέκατη τέταρτη θέση. Σε κάθε περίπτωση με τον τερματισμό τους οι δύο μοτοσυκλέτες RS-GP έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα, που σαν πρωταρχικό στόχο στην σεζόν έχει την εξέλιξη του project MotoGP.

ROMANO ALBESIANO (Aprilia Racing Manager)
«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, απόλυτα σύμφωνος με τον τρόπο που εξελίχθηκαν όλα αυτό το Σαββατοκύριακο. Σε αυτή την πίστα υπήρχε πρόβλημα στην πρόσφυση από την πρώτη μέρα. Ο Alvaro εργάστηκε σκληρά και του απέφερε έναν ακόμη βαθμό, αλλά σε μια κατάσταση που είναι πολύ διαφορετική από την πρόοδο που δείξαμε στη Jerez και που σίγουρα δεν μας ικανοποιεί. Αυτό ακριβώς είναι ο στόχος πάνω στον οποίο πρέπει να εργαστούμε - καλύτερη απόδοση ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες»


FAUSTO GRESINI (Team Manager)
«Φεύγοντας από τη Γαλλία με ένα άλλο βαθμό κερδισμένο από τον Bautista προφανώς είμαστε ικανοποιημένοι, ακόμα και αν είχαμε ένα περίπλοκο Σαββατοκύριακο. Όπως είχε ήδη συμβεί στα δοκιμαστικά, σήμερα στον αγώνα ο Alvaro είχε προβλήματα πρόσφυσης που δεν τον άφησαν να πιέσει στο όριο. Έτσι θα εκλάβουμε αυτόν τον αγώνα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ως ακόμα μια πολύτιμη εμπειρία που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Είναι κρίμα που είχαμε πρόβλημα με το κιβώτιο που επηρέασε την απόδοση του  Melandri, διότι διαφορετικά θα μπορούσε να προσπαθήσει να τερματίσει στις θέσεις που δίνουν βαθμούς.»

ALVARO BAUTISTA
«Έκανα μια καλή εκκίνηση κερδίζοντας κάποιες θέσεις και διατηρούσα καλό ρυθμό όσο τα ελαστικά ήταν φρέσκα. Όμως όταν άρχισαν να φθείρονται η μοτοσυκλέτα έγινε πιο ασταθής και ήταν πιο δύσκολο να την οδηγήσω. Πρέπει να αναλύσουμε προσεκτικά όλα τα δεδομένα του αγώνα γιατί προς το τέλος η μοτοσυκλέτα βελτιώθηκε, έγινε πιο εύκολη στην οδήγηση, ίσως λόγω του μικρότερου βάρος εξαιτίας του αδειάσματος του ρεζερβουάρ. Θα περιμένουμε το Mugello. Μια εξελιγμένη έκδοση της μοτοσυκλέτας θα είναι έτοιμη εκεί, εν τω μεταξύ θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα που εργάζεται πολύ σκληρά. Κάναμε έναν καλό τερματισμό και εδώ,  κερδίζοντας ένα βαθμό, και δεδομένων των συνθηκών που βρήκαμε αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση.»

MARCO MELANDRI

«Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, όπου δεν βρήκα ποτέ την σωστή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα. Στη συνέχεια, σήμερα στον αγώνα, τα προβλήματα με το κιβώτιο έκαναν τα πράγματα πιο περίπλοκα και με επιβράδυναν, οπότε δεν ήμουν σε θέση να κάνω κάτι καλύτερο. Είναι κρίμα. Μετά τη βελτίωση στη Jerez θα μπορούσαμε καλύτερα, αλλά τώρα θα προσπαθήσουμε να το αφήσουμε γρήγορα πίσω μας και να προετοιμαστούμε για το Mugello, τον αγώνα της πατρίδας μας.»   
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου