Ενοχλημένη η Μέρκελ από τα ανθελληνικά ξεσπάσματα Σόιμπλε

Σύννεφα φαίνεται πως υπάρχουν στις σχέσεις της Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg με αφορμή τις πιέσεις που δέχεται η Γερμανίδα Καγκελάριος από ορισμένους βουλευτές της να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, η ίδια είναι ενοχλημένη που ο υπουργός της επαναφέρει σενάρια περί χρεοκοπίας, τι στιγμή που η ίδια κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Σόιμπλε έχει δείξει επανειλημμένα τη δυσαρέσκεια του με την κυβέρνηση Τσίπρα. Και τα ξεσπάσματά του δεν είναι λίγα. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις 12 Μαρτίου στην Αυστριακή τηλεόραση ότι θα μπορούσε να «δει» μια έξοδο της Ελλάδας από την Ζώνη του ευρώ. Και μόλις το Σάββατο προειδοποιούσε για μια πιθανή αιφνίδια χρεοκοπία της Ελλάδας.
Σύμφωνα με στενό συνεργάτη της Μέρκελ που μιλά στο Bloomberg, η Καγκελάριος δεν είναι καθόλου χαρούμενη με αυτό το ξέσπασμα. Ο λόγος που ακόμη δεν τον έχει απομακρύνει ή επιπλήξει είναι γιατί το αποδίδει στην ιδιότροπη ιδιοσυγκρασία του.
Δέχεται πιέσεις να «εγκαταλείψει» την Ελλάδα


Οι πιέσεις που δέχεται η Μέρκελ έρχονται από στελέχη του κόμματός της, του CDU που της ζητούν να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Μάλιστα μέλη του CDU κριτικάρουν ανοικτά πλέον τη στάση της Μέρκελ να «κρατήσει την υπερχρεωμένη Ελλάδα στην Ευρωζώνη». «Το ευρώ θα ενισχυθεί εάν φύγει η Ελλάδα», υποστηρίζει ο Alexander Radwan, βουλευτής του CDU καθώς «οι υπόλοιπες χώρες θα έρχονταν πιο κοντά και θα εφάρμοζαν τους κανόνες με πιο “σφιχτό” τρόπο».
πηγη : e-kanaliena.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου