ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, θα υποδεχθεί ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αύριο Τρίτη 19 Μαΐου, στις 21:00,  στο  Δημοτικό  Θέατρο  Πειραιά, στην  πρεμιέρα  της   όπερας «El Greco», του  Γιώργου  Χατζηνάσιου, η  οποία τελεί  υπό την  αιγίδα  της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η  όπερα «El Greco», σε τρεις πράξεις, είναι αφιερωμένη στον διεθνή Έλληνα ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, σε λιμπρέτο του Ηλία Λιαμή και σκηνοθεσία του Βασίλη Αναστασίου.
Στην όπερα «καταγράφεται» σκηνικά η διαδρομή του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου, με τη συμμετοχή 180 Ιταλών και Ελλήνων καλλιτεχνών.
Οι παραστάσεις που θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι αύριο Τρίτη 19 Μαΐου και την Τετάρτη 20 Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην πρεμιέρα της όπερας του Γιώργου Χατζηνάσιου, που είναι αφιερωμένη στον διεθνή Έλληνα ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.
Το Δημοτικό μας Θέατρο αποτελεί ισχυρό σύμβολο πολιτισμού της πόλης μας.  Με σωστό σχεδιασμό, σκληρή προσπάθεια και στοχευμένες δράσεις, αποτελεί επιδίωξή μας να γίνει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.»

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου