Θέμα συλλογικής ευθύνης θέτει ο Γ Δραγασακης

Θέμα συλλογικής ευθύνης θέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αποδέκτης των αντιδράσεων κυρίως της μειοψηφίας για την επερχόμενη συμφωνία με τους δανειστές.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ζητεί συλλογική απόφαση από τα όργανα του κόμματος και συνεργασία με τα κυβερνητικά στελέχη.
Στο μήνυμα ο κ. Δραγασάκης σημειώνει πως «Ο αντιπρόεδρος δεν επιθυμεί να προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με ποικίλες διαρροές και δημοσιεύματα (για τη συνεδρίαση της ΠΓ). Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Όλη η κυβέρνηση αποφασίζει και δρα συλλογικά με σκοπό τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».
Την ίδια ώρα το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg επικαλείται δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, σύμφωνα με την οποία αξιωματούχοι επιδιώκουν η σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς να αρχίσει μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες».
Η εν λόγω δήλωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, έγινε στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης στην Τιφλίδα της Γεωργίας.
Το πρωί η Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά είπε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τίποτε που υπερβαίνει τις προεκλογικές κόκκινες γραμμές, ο Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ζήτησε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο της ρήξης να παραμείνει πάνω στο τραπέζι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχουμε μόνο εντολή παραμονής στο ευρώ.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, ζήτησε από τους πολίτες, τη στήριξη των κόκκινων γραμμών για λύση χωρίς μνημόνια, λέγοντας «πρέπει να υπάρξει λύση και όχι απλώς μια συμφωνία για την καταβολή της δόσης» και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, εξέφρασε την άποψη ότι βρισκόμαστε στις τελευταίες ημέρες της διαπραγμάτευσης και ότι όποια συμφωνία έρθει στη βουλή θα ψηφιστεί από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης.
Απλά ευχήθηκε η εν λόγω συμφωνία να «προσφέρει προοπτική εξόδου από την κρίση».


Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Νίκος Παππάς, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους… παρά τους εκατέρωθεν μαξιμαλισμούς», σημειώνοντας ότι «Η Ελλάδα έρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρει λύση».
πηγη : e-kanaliena.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου