Οι νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των Ελλήνων

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι προορισμοί; Πού κυμαίνονται οι τιμές των εισιτηρίων; Ποιες είναι οι αγαπημένες αεροπορικές εταιρείες; Όσα έδειξε το ετήσιο report της Travelplanet24.Συμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέσα από την ετήσια ταξιδιωτική αναφορά της Travelplanet24, κορυφαίος προορισμός στις αναζητήσεις των Ελλήνων στην ιστοσελίδα της είναι η Βαρκελώνη. Πρώτος προορισμός στις συνολικές κρατήσεις όλου του έτους είναι το αεροδρόμιο του Λονδίνου και σειρά στις αφίξεις έχουν τα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Κωνσταντινούπολης. Στους προορισμούς εσωτερικού η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη είναι πρώτη στις αναζητήσεις των χρηστών σημειώνοντας περισσότερες από 38.640 αναζητήσεις, ενώ η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό των Ελλήνων στις κρατήσεις εισιτηρίων εσωτερικού. Η τάση που επικρατεί με τη γενική άνοδο της χρήσης κινητών συσκευών (smartphones και tablets) φαίνεται και στις κρατήσεις εισιτηρίων. Το 2014 το 16,72% των συνολικών κρατήσεων πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση φορητής συσκευής μέσα από το mobile site την iOS εφαρμογή της Travelplanet24. Κορυφαίος προορισμός στις αναζητήσεις των Ελλήνων είναι η Βαρκελώνη. Πρώτος προορισμός στις συνολικές κρατήσεις όλου του έτους είναι το αεροδρόμιο του Λονδίνου. Διαρκής η άνοδος στις κρατήσεις μέσω κινητών συσκευών. Οι τιμές των εισιτηρίων στην Ελλάδα για προορισμούς του εξωτερικού κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα €408 και για προορισμούς εσωτερικού στα €137. Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία με τις περισσότερες κρατήσεις είναι η Aegean Airlines, ενώ στις χαμηλού κόστους εταιρείες η Ryanair έρχεται πρώτη στις κρατήσεις, καταλαμβάνοντας ένα αρκετά υψηλό ποσοστό. Στην Ελλάδα, οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες παρουσίασαν μεγάλη άνοδο, δεδομένου ότι το 201, κατέλαβαν το 11% των κρατήσεων της Travelplanet24. Επιπλέον, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι νέοι ηλικίας 14 έως 34 χρονών, το λεγόμενο Generation Y, αποτελούν το 60,7% των πελατών και πραγματοποιούν τις περισσότερες κρατήσεις ηλεκτρονικά μέσα από την σελίδα της Travelplanet24. Το Λονδίνο ήταν ανέκαθεν προσφιλής προορισμός για τους συμπατριώτες. Η Travelplanet24 σημείωσε περισσότερες από μισό εκατομμύριο κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και παρουσίασε συνολική
άνοδο 32,10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το 2014, η εταιρεία κατέγραψε στο δίκτυο της 2.404.981 αναζητήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για προορισμούς εξωτερικού και 730.895 αναζητήσεις για προορισμούς εσωτερικού. Ο Φίλιπ Μπρίνκμαν, CEO της Travelplanet24 λέει: «Ο στόχος μας για το 2015 είναι να εστιάσουμε στην καινοτομία και την εξέλιξη των προϊόντων μας. Ειδικότερα, θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της εφαρμογής μας για κινητές συσκευές, εμπλουτίζοντας τη με νέες λειτουργίες για τον ταξιδιώτη, έχοντας ως στόχο να παρέχει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να έχει ένα ολοκληρωμένο βοήθημα στο ταξίδι του, το οποίο θα του παρέχει πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ταξιδιωτικής εμπειρίας, από την αναζήτηση στην κράτηση, και από το ταξίδι έως την επιστροφή του στο σπίτι».  

Πηγή : Andro.gr [ http://www.andro.gr/zoi/travel-trends/ ]
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου