ΣΤΟ ΣΚΑΦΑΚΙ της ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ ..ΓΙΑ ΒΟΥΤΙΕΣ !!

Ο Πειραιάς θα μπορούσε να έχει πολύ πράσινο. Όμορφες και προσβάσιμες ακτές. Πολλούς ελεύθερους χώρους.
Τα παραπάνω δεν είναι ουτοπία. Προκύπτουν από εργασίες φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών) της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που αφορούν τους πέντε δήμους του ευρύτερου Πειραιά και καλύπτουν την περίοδο 2000-2015.

Από την Κυριακή 24 Μαΐου οι Πειραιώτες και όχι μόνο θα μπορούν να μάθουν για αυτές και να ενημερωθούν για το πόσο διαφορετικός θα μπορούσε να είναι ο Πειραιάς. Πρόκειται για την έκθεση «Πειραιάς και Ουτοπία» που εγκαινιάζεται την Κυριακή στο αποκαταστημένο νεοκλασικό μέγαρο του Παλαιού Ταχυδρομείου, στον Πειραιά (Οδός Φίλωνος 29) και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιουνίου.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Στο υλικό των εργασιών που θα εκτεθούν περιλαμβάνονται συνολικά 9 προπτυχιακές διαλέξεις, 37 διπλωματικές, 1 φοιτητική δράση, 7 μεταπτυχιακές διπλωματικές, 7 ερευνητικά προγράμματα εργαστηρίων της Σχολής. Συμμετέχουν 117 σπουδαστές και νέοι ερευνητές και 43 καθηγητές.

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της Σχολής οι μελέτες των φοιτητών δεν είναι διόλου ουτοπικές. Πολλές θα μπορούσαν να εφαρμόζονται και αγγίζουν δύσκολα προβλήματα της πόλης. Αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας, αστικού πρασίνου.

Επιστημονική γραμματεία Έκθεσης, τηλ.: 210 77 23 590-1
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, τηλ.: 210 4101 402 - 405
ΤΑ ΝΕΑ
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου