ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ»

Χ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στη βραδιά ενημέρωσης και πολιτισμού με θέμα «Παχυσαρκία και Καρκίνος» που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Παθολογικό Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Μεταξά και οι οργανώσεις «Γυναίκες στην ογκολογία» και «Καρκίνος: Εκπαίδευση, Έρευνα και Κλινική Πράξη», υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και την υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ».

Η βραδιά περιλάμβανε ομιλίες από τους γιατρούς κυρία Ελένη Λινάρδου (Καρκίνος – μια παγκόσμια επιδημία Στρατηγική και πρόληψη) και Νίκο Ζήρα  (Παχυσαρκία και Καρκίνος), καθώς και από την Πρόεδρο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» κυρία Ολυμπία Χαλδαίου – Μπήτρου (Η σημασία της Πρόληψης).

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Νίκος Βλαχάκος. Επίσης, το καλλιτεχνικό μέρος περιλάμβανε κλασικό τραγούδι από την Αμαλία Moerman - Παυλίδη με συνοδεία στο πιάνο από τον Νίκο Venner και έντεχνο λαϊκό τραγούδι με την Άννα Διαμαντοπούλου και τη Λένα Αλκαίου  τις οποίες συνόδευσαν στο πιάνο ο Αιμίλιος Μπάλτας και στην κιθάρα ο Βασίλης Χατζηλούκας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να είμαι σήμερα μαζί σας και να απευθύνω χαιρετισμό σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Είναι γνωστό, σε όλη τη χώρα και όχι μόνο, το έργο που συντελείται καθημερινά και κάτω από δύσκολες συνθήκες στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά. Από την άλλη, το δίκτυο «Γυναίκες στην ογκολογία» είναι ιδιαίτερα ενεργό με δράσεις και εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση και την πρόληψη του καρκίνου, προσφέροντας υποστήριξη στους ασθενείς και ουσιαστική κοινωνική προσφορά στους πολίτες.

Ο Δήμος Πειραιά, δεν θα μπορούσε να είναι απών από μια τέτοια εκδήλωση, που αφορά σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα,  όπως είναι η υγεία μας. Ειδικότερα το θέμα της παχυσαρκίας, απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά στη χώρα μας. Λίγοι όμως γνωρίζουμε πραγματικά, πως η παχυσαρκία μπορεί να συνδέεται και με μορφές καρκίνου. Απόψε ακούστηκαν  πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα από τους ειδικούς που είναι οι επιστήμονες.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή είμαστε υποχρεωμένοι και θεωρώ ότι  είμαστε  αρωγοί και σε σας, αλλά και σε οποιονδήποτε αναλαμβάνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Η τοπική αυτοδιοίκηση, άλλωστε, έχει ένα πλεονέκτημα: έχει τη δυνατότητα, λόγω της άμεσης επαφής με τους πολίτες, να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και σε επίπεδο στρατηγικής για την πρόληψη, αλλά και σε επίπεδο ενημέρωσης. Πραγματικά για εμάς στον Πειραιά,  αλλά και για όλους τους Δήμους σε όλη τη χώρα, είναι χρήσιμο τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να έχουν μια συνέχεια  με συνεργασίες μαζί μας και με συνέργειες, ώστε να μπορέσουμε να ενημερώνουμε τους δημότες μας, τους Έλληνες πολίτες για να προλαμβάνουμε τέτοιου είδους περιστατικά.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί σήμερα αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και τον πολιτισμό. Μια εκδήλωση η οποία έχει ως στόχο να ενημερώσει για ένα σημαντικό ζήτημα υγείας και παράλληλα να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από τη μουσική και το τραγούδι.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Τέτοιες πρωτοβουλίες, αναβαθμίζουν την πόλη μας και δίνουν τη δυνατότητα στους δημότες να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε πολύ σοβαρά θέματα που μας αφορούν όλους.  
Σας ευχαριστώ πολύ».
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου