ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.)
πραγματοποιήθηκαν χθες, στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Οι σαράντα μαθητές  που παρακολούθησαν τα μαθήματα στο τμήμα ενηλίκων και οι είκοσι μαθητές στο τμήμα των πρώτων τάξεων του Δημοτικού συμμετέχουν στην έκθεση με ένα ή περισσότερα έργα, με θεματολογία που αντλήθηκε κυρίως από πειραϊκά τοπία ή χαρακτηριστικά κτίρια της πόλης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Θέλω να συγχαρώ θερμά για την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται στο Εικαστικό Εργαστήρι του Ο.Π.Α.Ν. και να υποσχεθούμε από τη μεριά μας και τη μεριά του Δημάρχου, ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που έχει ανάλογη κατεύθυνση. Και μόνο το γεγονός ότι  βλέπουμε να συμμετέχουν τόσα παιδιά,  να δημιουργούν με τη βοήθεια των δασκάλων τους  και να εκφράζονται με αυτά τα
«δυνατά» χρώματα, είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια και η συμμετοχή των μεγάλων είναι αξιοπρόσεκτη, αλλά για τα μικρά παιδιά είναι περισσότερο απαραίτητο να
μπαίνουν  σε διαδικασίες εικαστικής ευαισθητοποίησης, οι οποίες είναι πολύ απαραίτητες για την εποχή μας. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια». 

Η καθηγήτρια  του  Εικαστικού Εργαστηρίου κα Ιωάννα Μπαλή, στον χαιρετισμό της,  επισήμανε:
«Ευχαριστώ τον κ. Τζεφεράκο και τον κ. Βοϊδονικόλα,  που εκπροσωπούν το Δήμο μας και τον Ο.Π.Α.Ν. και μας τιμούν σήμερα με την παρουσία τους. Ευχαριστώ όλους εσάς για τα έργα που έχετε φτιάξει και για τη συνεργασία μας όλο τον χειμώνα. Περάσαμε πολύ όμορφες στιγμές. Προσωπικά δεν βλέπω τη διδασκαλία σαν δουλειά, αλλά σαν ευχαρίστηση. Χαίρομαι κάθε φορά που είμαι μαζί σας και ιδιαίτερα  με τα μικρά παιδάκια με τα οποία  έχουμε αναπτύξει μια πολύ ωραία σχέση, που εκφράζεται και στην πολύ ωραία δουλειά, που θα δείτε σε λίγο».


Στο τέλος απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες στην έκθεση αναμνηστικά διπλώματα.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν: η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Λίνα Αθανασίου,  το μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Ν. κ. Γιώργος Βοϊδονικόλας, η ζωγράφος κα Βιολέτα Γεράνη,  ιδρύτρια του Εικαστικού Εργαστηρίου και πολύς κόσμος.
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου