Η προθεσμία έληξε, η Ελλάδα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ -Οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ

Την πρώτη ώρα της Τετάρτης, όλοι μετρούσαν αντίστροφα για την εκπνοή της διορίας που είχε η Ελλάδα για να καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ. Η προθεσμία έληξε, η πληρωμή δεν έγινε.
Δεν υπήρξε κάποια έκπληξη, όπως αναμενόταν και δήλωναν και κυβερνητικά στελέχη τις προηγούμενες ώρες, η δόση δεν καταβλήθηκε όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Στη 1 τα ξημερώματα για την Ελλάδα- 6 μ.μ. στην Ουάσιγκτον- έληξε η προθεσμία για τη δόση προς το ΔΝΤ. Την ίδια ώρα, μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες, εξέπνευσε και το υπάρχουν ελληνικό πρόγραμμα.
Την τελευταία μία ώρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας, τα περισσότερα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ μετρούσαν αντίστροφα. Μόλις έληξε η προθεσμία, η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου.
«Το διεθνές πρόγραμμα της Ελλάδας εξέπνευσε επίσημα, η χώρα χάνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση», μετέδωσε το Associated Press μέσω Twitter.
«Η ελληνική κρίση βαθαίνει, πέρασε η διορία για την πληρωμή της δόσης», έγραψε η USA Today.
«Οι πηγές μου στο ΔΝΤ επιβεβαιώνουν τη μικρότερη έκπληξη της ημέρας. Η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη δόση. Η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα», έγραψε στο Twitter ο Εντ Κόνγουεϊ του Sky News.
«Η Ελλάδα χρεοκόπησε», ήταν το μήνυμα του Business Insider.
«Αυτό ήταν. 6 μ.μ. στην Ουάσιγκτον. Θα μάθουμε αν η Ελλάδα είναι η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που δεν πλήρωσε δόση στο ΔΝΤ. Μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες, σημαίνει ότι τελείωσε το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης», έγραψε ο Guardian στη live κάλυψη της ελληνικής κρίσης μέσω της ιστοσελίδας του.
«Η Ελλάδα έχασε τη δόση. Η προθεσμία ήρθε και έφυγε», έγραψε η Telegraph.
Πηγή: Η προθεσμία έληξε, η Ελλάδα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ -Οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ | iefimerida.gr 
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου