Δήλωση σοκ από τον νομπελίστα Σίλερ: Αγοράστε ελληνικές μετοχές!

Σε μια πρόταση που θεωρήθηκε από πολλούς σοκαριστική προχώρησε μιλώντας στο CNBC ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομικών το 2013, Robert Shiller αφού πρότεινε στους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικές μετοχές, παρά την άσχημη και αβέβαιη κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο Robert Shiller θεωρεί πως οι αμερικανικές μετοχές είναι ακριβές σε αντίθεση με τις ελληνικές τις οποίες πολλοί επενδυτές αποφεύγουν σήμερα. Αυτές ενδέχεται να αποτελέσουν μια συναρπαστική ευκαιρία. Όπως είπε, σε μακροπρόθεσμη βάση, η χαμηλή τιμή τους σε σχέση με τα κέρδη που προσφέρουν αποτελούν ελκυστικές ευκαιρίες. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως αποτελεί μια ριψοκίνδυνη επένδυση δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.
«Η ανθρώπινη ψυχολογία είναι αυτή που τείνει να δημιουργεί τέτοιες ευκαιρίες, προκαλώντας τους
επενδυτές να γίνουν υπερβολικά απαισιόδοξοι όταν οι μετοχές είναι ελκυστικές, και πολύ αισιόδοξοι όταν υπάρχουν φούσκες» ανέφερε.
πηγη :newmoney.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου