Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ σε σταυροδρόμι...

Η ψηφοφορία της Τετάρτης φέρνει νέα σκληρά μέτρα τα οποία θα πρέπει να νομοθετήσει  το κοινοβούλιο ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ωστόσο, στο κυβερνητικό στρατόπεδο ετοιμάζονται για μια ακόμη «μάχη», καθώς, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες απώλειες βουλευτών που δεν θα ψηφίσουν τα προαπαιτούμενα.

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην Κουμουνδούρου

Στον ΣΥΡΙΖΑ η σύγκρουση σε επίπεδο ηγεσίας επεκτείνεται και στην κομματική βάση με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλη ένταση στο εσωτερικό του κόμματος.
Παρά τις όποιες διαβουλεύσεις ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση, το ρήγμα με την Αριστερή Πλατφόρμα φαίνεται να βαθαίνει, ενώ, στην... εξίσωση, εκτός από τις υπόλοιπες συντιστώσες/τάσεις μπαίνουν και «βαριά» ονόματα όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Τόσο η Πρόεδρος της Βουλής, όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό με τι συνεχόμενες παρεμβάσεις τους με αιχμές κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα και δριμύ κατηγορώ προς τους δανειστές. Η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, άλλωστε, παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη για τις εξελίξεις, καθώς, συνεχίζει να προεδρεύει της Βούλης, κάτι που σημαίνει ότι ίσως δημιουργηθούν νέα προβλήματα και καθυστερήσεις ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της Τετάρτης.
Την ίδια ώρα τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας και κυρίως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλούν ανοικτά κατά των επιλογών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και αναμένεται να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους και σε επίπεδο εσωκομματικών οργάνων.
Ο κ. Λαφαζάνης, μάλιστα, δεν παραλείπει να χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ΔΗΜΑΡ, ακόμη και σε Ποτάμι.

Και στη μέση ο ανασχηματισμός

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τον ανασχηματισμό ο οποίος είχε καταστεί αναγκαίος μετά τη διάσπαση στην κυβέρνηση κατά τις προηγούμενες δύο ψηφοφορίες στη Βουλή.
Οι περισσότεροι, πάντως, εκτιμούν ότι η αλλαγή σύνθεσης στην κυβέρνηση δεν ήταν σε καμία περίπτωση σαρωτική και ουσιαστικά «δείχνει» πως ο πρωθυπουργός προετοιμάζει το έδαφος για προσφυγή στις κάλπες τους επόμενους μήνες.
Άλλωστε ήδη αρκετά στελέχη που στηρίζουν τις επιλογές Τσίπρα έχουν μιλήσει είτε ανοικτά είτε με υπονοούμενα για αυτό το ενδεχόμενο, ενώ, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το έχει βάλει στο κάδρο των εξελίξεων προσδίδοντας στις ψηφοφορίες στη Βουλή τον χαρακτήρα της ψήφου εμπιστοσύνης.

Ένα εκρηκτικό τριήμερο

Οι επόμενες ημέρες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες, καθώς, όσο πλησιάζει η νέα κοινοβουλευτική «μάχη» τόσο θα εντείνονται οι ενωτικές πρωτοβουλίες, αλλά και οι σκληρές αντιδράσεις εντός του κόμματος, ενώ, δεν αποκλείεται σύντομα να κληθούν και τα επίσημα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν για τις εξελίξεις και για τα επόμενα βήματα στην Κουμουνδούρου.
Η εβδομάδα, πάντως, αναμένεται να ξεκινήσει με θετικές, δεδομένης της κατάστασης, εξελίξεις, καθώς τη Δευτέρα ανοίγουν οι τράπεζες γεγονός που αποτελεί ένα βήμα προς την αποκατάσταση της οικονομικής ζωής στον τόπο. Επιπλέον, θα καταφθάσουν από τις Βρυξέλλες τα χρήματα από το δάνειο γέφυρα, τα οποία θα... αναχωρήσουν αμέσως για να αποπληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ, αλλά και οι δόσεις προς το ΔΝΤ κλείνοντας δύο από τα πολλά ανοικτά μέτωπα που έχει η χώρα.
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου