Σ.Θεοδωράκης: Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός της χώρας να κάνει μια συμφωνία και κάποιοι να την υποσκάπτουν στο εσωτερικό του κόμματος του

«Θα πρέπει να αντιληφθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων ότι ο ρόλος του βουλευτή είναι γεμάτος με ευθύνες. Ο βουλευτής δεν είναι για να παίρνει τον μισθό και να διεκδικεί προνόμια. Προεδρίες, αντιπροεδρίες, υπουργεία, υφυπουργεία. Ο βουλευτής έχει μία τεράστια ευθύνη και θεωρώ ότι αυτήν ειδικά την στιγμή επιβάλλεται όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το περιστύλιο της Βουλής στους δημοσιογράφους. Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε «Στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό και θα ψηφίσουμε αυτά που έχει υποσχεθεί στους συμμάχους μας. Το Ποτάμι δεν θα γίνει ένα κλασικό αντιπολιτευτικό κόμμα, θα παραμείνει μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη», ενώ τόνισε ότι «Δεν μετέχουμε σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε ότι ο πρωθυπουργός έχει επαρκή εντολή από τον Γενάρη, μπορεί να προχωρήσει και περιμένουμε τις δικές του αποφάσεις. Η δική μας στάση θα είναι η στάση της μεταρρυθμιστικής ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης».

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και τις απαντήσεις που έδωσε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων:

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ακόμα κι αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, το παλιό κομματικό -και επιτρέψτε μου να συμπεριλάβω στο παλιό πολιτικό σύστημα όλα τα παλιά κόμματα από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τη ΝΔ- αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο κομματικό συμφέρον και το εθνικό συμφέρον. Για το Ποτάμι, δεν υπάρχει δίλημμα. Στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό και θα ψηφίσουμε αυτά που έχει υποσχεθεί στους συμμάχους μας. Το Ποτάμι δεν θα γίνει ένα κλασικό αντιπολιτευτικό κόμμα, θα παραμείνει μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν βουλευτές που απειλούν να καταψηφίσουν…
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Θα πρέπει να αντιληφθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, ότι ο ρόλος του βουλευτή είναι γεμάτος με ευθύνες. Ο βουλευτής δεν είναι για να παίρνει τον μισθό και να διεκδικεί προνόμια. Προεδρίες, αντιπροεδρίες, υπουργεία, υφυπουργεία. Ο βουλευτής έχει μία τεράστια ευθύνη και θεωρώ ότι αυτήν ειδικά την στιγμή επιβάλλεται όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα. Τιμώ τους βουλευτές που διαφωνούν και αποχωρούν, είναι δικαίωμα τους να λένε «δεν ψηφίζω τα μέτρα, φεύγω από τη Βουλή, παραδίδω την έδρα μου». Εκείνοι όμως που θέλουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολάκερη θεωρώ ότι δεν βοηθούν την εθνική μας προσπάθεια αυτή τη στιγμή.

ΔΗΜΟΣΙΟΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν βουλευτές που καλούν τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο να ανατινάξουν τη γέφυρα του Γοργοπόταμου σήμερα με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα. Πώς απαντάτε;
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Είμαστε σε μία χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια και ζέστη. Ορισμένοι άνθρωποι επηρεάζονται πάρα πολύ από τις καιρικές συνθήκες και λένε διάφορα τρελά πράγματα. Αυτή τη στιγμή, σημασία έχει το κύριο σώμα της Βουλής να συμπεριφερθεί υπεύθυνα και νομίζω ότι το κύριο σώμα της Βουλής -ανάμεσα σ΄ αυτούς πιστεύω και η συντριπτική πλειοψηφία και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- θα συμπεριφερθούν υπεύθυνα. Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός της χώρας να κάνει μια συμφωνία και κάποιοι να την υποσκάπτουν στο εσωτερικό είτε του κόμματος, είτε της χώρας. Δεν μπορεί. Απλώς δεν μπορεί. Εμείς θα ψηφίσουμε τα μέτρα που έχει υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στους εταίρους μας. Και θα ψηφίσουμε γιατί η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια επιλογών. Από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός λέει ότι φτάσαμε στο όριο και υποσχεθήκαμε αυτά τα πράγματα, αυτά εμείς τα στηρίζουμε. Από εκεί και πέρα αυτό που θα πρέπει να γίνει στη χώρα και το ξέρει πολύ καλά ο κ. Τσίπρας -και θα πρέπει να δώσει μια απάντηση σ’ αυτό μετά από τις πρώτες ψηφοφορίες- είναι ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, χρειάζονται αλλαγές, χρειάζεται να μη συμπεριφέρεται το κράτος στους πολίτες με αυτόν τον τρόπο. Χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και βέβαια αλλαγές προς όφελος των πολλών. Δηλαδή ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Πρέπει κάποια στιγμή να πει ο κ. Τσίπρας με ποιες δυνάμεις θα προωθήσει αυτές τις αναγκαίες αλλαγές για τη χώρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μπείτε στην Κυβέρνηση;
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Για εμάς είναι ξεκάθαρο. Δεν μετέχουμε σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε ότι ο πρωθυπουργός έχει επαρκή εντολή από τον Γενάρη, μπορεί να προχωρήσει και περιμένουμε τις δικές του αποφάσεις. Η δική μας στάση θα είναι η στάση της μεταρρυθμιστικής ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης. Ό,τι είναι μεταρρυθμιστικό, ό,τι είναι προς το συμφέρον των πολλών εμείς θα το στηρίζουμε. Εάν υπάρχουν πράγματα στα οποία διαφωνούμε, στην πορεία θα τα πούμε. Αλλά όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν μ’ ένα καθαρό χαρτί. Ανησυχώ πάρα πολύ που όλες οι πολιτικές δυνάμεις δεν ανοίγουν καθαρά τα χαρτιά τους, δηλαδή παρουσιάζουν θολά τμήματα της εικόνας και δεν απαντούν στο μεγάλο ερώτημα. Το μεγάλο ερώτημα είναι ένα: ο κ. Τσίπρας συμφώνησε μερικά πράγματα με τους Ευρωπαίους. Τα στηρίζουμε ή δεν τα στηρίζουμε; Αμφισβητούμε τον Πρωθυπουργό ή δεν τον αμφισβητούμε; Το Ποτάμι λοιπόν ο μικρότερος – μεγάλος παίκτης του πολιτικού συστήματος λέει ότι, εμείς στηρίζουμε και ψηφίζουμε τις μεγάλες αποφάσεις που έχει πάρει ο Πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε μια τέτοια κυβέρνηση κ. Θεοδωράκη θα μπαίνατε και με ποιες προϋποθέσεις;
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Είναι πρόωρη αυτή η κουβέντα. Θα πρέπει να γίνουν αυτές οι ψηφοφορίες, να δούμε ότι υπάρχει ένα συμπαγές μέτωπο 250 βουλευτών υπέρ των προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα και όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε σε δεύτερο χρόνο.
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου