Τσίπρας: Γράψαμε λαμπρή σελίδα στην ιστορία του τόπου

Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την επόμενη μέρα για την κυβέρνηση και τη χώρα. Τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεών του:
«Σήμερα δεν έχουμε νικητές και ηττημένους. Μαζί γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του τόπου.
»Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε. Είμαστε όλοι ένα και χρέος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο για να ξεπεράσουμε την κρίση με συνοχή, σταθερότητα και εθνική ενότητα.
»Θέλω να ευχαριστήσω και τους Ευρωπαίους πολίτες που έδειξαν την αλληλεγγύη τους.
»Έχω πλήρη συνείδηση πως η εντολή που παίρνω δεν είναι εντολή ρήξης, αλλά εντολή συμφωνίας για απεγκλωβισμό από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν δίκαιες λύσεις, αρκεί να το θέλουν και οι δύο πλευρές.
»Ο λαός σήμερα απάντησε στο σωστό ερώτημα. Δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Αυτό το ερώτημα πρέπει να φύγει για πάντα. Είπαμε ότι θέλουμε την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Άμεση προτεραιότητα μας είναι η αποκατάσταση της τραπεζικής σταθερότητας. Η ΕΚΤ κατανοεί την ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης.
»Θέλουμε αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις για τη μεταφορά των βαρών από τους αδύναμους στους ισχυρούς με αναπτυξιακές επενδύσεις σε συνεργασία με την Ευρ. Επιτροπή. Βάζουμε στο τραπέζι επίσημα και το θέμα του χρέους έχοντας μαζί μας την έκθεση του ΔΝΤ που ζητά το ίδιο με εμάς.
»Τούτη την ώρα θέλουμε ενότητα και συνοχή, ομοψυχία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αύριο το πρωί θα ζητήσω σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».
πηγη : athensvoice.gr 
photo © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟ
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου