Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο - Ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Με 230 «ΝΑΙ» η Βουλή ενέκρινε το δεύτερο προαπαιτούμενο νομοσχέδιο. Απώλειες και κέρδη αποτιμούν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αφού 36 βουλευτές εναντιώθηκαν στην συμφωνία έναντι 39 στην προηγούμενη ψηφοφορία. Ως η πλέον σημαντική μεταστροφή αυτή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη που υπερψήφισε. Για ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των οργάνων του κόμματος, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη
Yπερψηφίστηκε  στη Βουλή με 230 ψήφους το νομοσχέδιο με την δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων της Συμφωνίας. Όχι ψήφισαν 63 βουλευτές, εκ των οποίων οι 31 του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο και πέντε δήλωσαν παρών. Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν ΧΑ και ΚΚΕ.
 
Σημειώνεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ψήφισε ναι, ενώ στο προηγούμενο νομοσχέδιο είχε ψηφίσει όχι. Ο Δημήτρης Μπαξαβανάκης και ο Ν. Μιχαλάκης ψήφισαν ναι ενώ στην προηγούμενη ψηφοφορία είχαν δηλώσει παρών.
 
«Όλα μια χαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του», δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Οι διαφορές είναι δύναμη δεν είναι η αχίλλειος πτέρνα μας», ανέφερε. Τώρα η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στη διαπραγματευτική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, δήλωσε μετά την ψηφοφορία η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Η κ . Γεροβασίλη ανέφερε για τους διαφωνούντες πως θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, οι συλλογικές διαδικασίες στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.
 
Τέλος στα νομοθετήματα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι. Η 22η Ιουλίου είναι η τελευταία φάση που έρχονται στη Βουλή νομοθετήματα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εφεξής θα ακολουθείται η κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις άξονες στους οποίους ο πρωθυπουργός είπε ότι θα πρέπει να ριχτεί το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής αφορούν α) στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, β) στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα, γ) στην προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και δ) στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Απώλειες και κέρδη για την κυβέρνηση
ΒΟΥΛΗ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ
Απώλειες και κέρδη αποτιμούν ήδη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού 36 βουλευτές εναντιώθηκαν στην συμφωνία έναντι 39 στην προηγούμενη ψηφοφορία.

Ως η πλέον σημαντική μεταστροφή θεωρείται φυσικά αυτή του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιάννη Βαρουφάκη που υπερψήφισε μετακινούμενος από το «όχι» στο «ναι». Υπερ του νομοσχεδίου τάχθηκαν επίσης οΧρ.Καραγιαννίδης που είχε ψηφίσει «παρών» στην προηγούμενη ψηφοφορία, όπως και ο Ν.Μιχαλάκης,ο Δ.Μπαξεβανάκης και ηΒ.Κατριβάνου.

Στις απώλειες προσμετρώνται η Δ.Τζήκα , η Ν.Κασιμάτη, που είχαν ψηφίσει «ναι» και αυτή την φορά ψήφισαν «παρών». Επίσης ο Γ.Δερμιτζάκης μετακινήθκε από το «όχι» στο «παρών» ενώ η Μ.Τσανάκα που ήταν απούσα, ψήφισε «όχι».

Π. Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος - Η διαφορετικότητα είναι ζωντάνια
Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του. Οι διαφορές ειναι μέσα στις νόμιμες λειτουργίες του ΣΥΡΙΖΑ και πρεπει να γίνονται σεβαστές από όλους. Η διαφορετικότητα είναι ζωντάνια είναι δύναμη για ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.
ΠΗΓΗ: THEPRESSPROJECT.GR
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου