Λιου: Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος- Ένα Grexit θα ήταν γεωπολιτικό λάθος

«Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Ευρώπη θα καταφέρει να βρει λύση για την Ελλάδα» επισήμανε σε δηλώσεις του ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου τονίζοντας πως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως το ΔΝΤ θεωρεί ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.
«Το κλειδί για την Ελλάδα είναι η εμπιστοσύνη» τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας ωστόσο, πως υπάρχουν πολλοί Ευρωπαίοι «παίχτες» που είναι εξαιρετικά απρόθυμοι να προχωρήσουν σε μια αναδιάρθρωση.
Παράλληλα, δήλωσε ότι η χώρα έχει πολλά να κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και πως πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις.
«Ένα Grexit θα οδηγήσει σε οδυνηρές προσαρμογές, θα ήταν ένα γεωπολιτικό λάθος. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη» είπε ο κ. Λιου και υπογράμμισε ότι το ερώτημα αυτή την στιγμή είναι πότε η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά.
Τέλος, ανέφερε ότι σωστά το ΔΝΤ έχει επικεντρώσει την προσοχή του στο ελληνικό χρέος και πως η ελληνική κρίση δεν επηρεάζει άμεσα τις Ηνωμένες Πολιτείες.
πηγη : newmoney.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου