Τα μέτρα-φωτιά που ψηφίζονται τον Οκτώβριο

Ισχυρή... φοροκαταιγίδα θα πλήξει τους φορολογούμενους τον Οκτώβριο, όταν και θα ψηφιστεί στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο με τα μέτρα-φωτιά που περιλαμβάνονται στο τρίτο Μνημόνιο.
Μεταξύ άλλων αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια, αλλά και εκείνοι της φορολόγησης των αγροτών, ενώ ενσωματώνεται και η εισφορά αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα. 

Τι προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο: 
-Ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων.
-Με την ενσωμάτωση, περισσότεροι από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι με εισοδήματα έως 12.000 ευρώ ενδεχομένως να επιβαρυνθούν
-Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η εισφορά αλληλεγγύης θα συνεχίσει να υπολογίζεται με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. 
-Απαλλαγές. Κατάργηση εξαιρέσεων και απαλλαγών από τη φορολογία εισοδήματος που ισχύουν για διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.
-Σταδιακή αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017.
-Αύξηση σε δύο δόσεις του συντελεστή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου, από το 0,066 ευρώ το λίτρο στο επίπεδο του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, δηλαδή στο 0,33 ευρώ το λίτρο, μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2016. Από την 1/10/2015 ο ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες θα ανέλθει από τα 66 στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο, δηλαδή από το 0,066 στο 0,200 ευρώ το λίτρο. Την 1η Οκτωβρίου 2016, ο ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου θα αυξηθεί στα 0,33 ευρώ το λίτρο και θα εξομοιωθεί πλήρως με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν όλοι οι φορολογούμενοι.
-Μείωση κατά το ήμισυ των δαπανών για τις επιδοτήσεις πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.
-Επανασχεδιασμός των κλιμακίων φορολόγησης για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές.
-Αύξηση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ για να αντισταθμιστούν τυχόν απώλειες εσόδων που θα προκύψουν από τις μειώσεις των αντικειμενικών αξιών.
-Αρση των νομικών εμποδίων για την πρόσβαση των φορολογικών αρχών στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων, ακόμη και στις κατοικίες τους εφόσον έχουν δηλωθεί ως επαγγελματική στέγη.
-Αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια, ώστε εκτός από την προκαταβολή φόρου, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και μεγαλύτερο φόρο, καθώς ο χαμηλός συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός για ποσά εισοδημάτων από ακίνητα πάνω από τις 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 33% στο 35%.


http://www.sofokleousin.gr/
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου