Γ.Δραγασάκης: Μπορεί να γίνει γέφυρα προς την ανάπτυξη η συμφωνία

Αν πάμε πίσω από όσα συμφωνήθηκαν στις 12 Ιουλίου θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου προειδοποίησε το Βερολίνο ο αντιπρόεδρος της Δεν υπάρχει καλό μνημόνιο» αφού «είναι μια μορφή επιβολής πολιτικής» επισήμανε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασκάκης υποστηρίζοντας όμως ότι «ήταν αναπόφευκτο αφού έπρεπε να πάμε σε δάνειο». Μάλιστα υπερασπίστηκε την συμφωνία λέγοντας πως  «θα μπορούσε να αποδειχθεί μία γέφυρα από την ύφεση στην ανάπτυξη» εάν όμως ληφθούν τα ανάλογα αντισταθμιστικά μέτρα. Ειδικότερα αναφέρθηκε σε κυβερνητικά προγράμματα που ετοιμάζονται για τους αγρότες και τις νησιωτικές περιοχές προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες του μνημονίου. Μάλιστα πρόσθεσε συνολικά ότι σε μια σειρά θέματα (π.χ προστασία πρώτης κατοικίας) όπου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις «ο αγώναςσυνεχίζεται»

Ο Γιάννης Δραγασκάκης επισήμανε ότι το θέμα του grexit δεν έχει ακόμη μηδενιστεί εφόσον συνεχίζουν να υπάρχουν τέτοιες απόψεις στην Ε.Ε. Μάλιστα σχολιάζοντας την στάση του Βερολίνου τις απέδωσε εμμέσως στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Όπως είπε  «οι απόψεις του κ.Σόιπλε είναι προσωπικές» αρα  «όταν έχουμε μια συμφωνία με τους θεσμούς αυτή θα είναι η βάση» αν και «η κάθε χώρα μπορεί να έχει την δική της άποψη». Σημείωσε ότι  «έμεις θέλουμε να πάμε την χώρα στην συμφωνία»  όμως «αν υπάρξει οποιαδήποτε απόκλιση από την συμφωνία που κάναμε τότε θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου για όλους» έτσι «θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην συμφωνία».

Τέλος όσον αφορά το ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε ότι το θέμα αυτό παραλίγο να τινάξει στον αέρα την συμφωνία αφού η κυβέρνηση είχε ξεκάθαρο πώς ήταν «casus belli. Αν δεν υποχωρούσαν θα φεύγαμε». Είχαμε επισήμανε συμμάχους την Ιταλία και την Γαλλία οπότε καταλήξαμε σε έναν συμβιβασμό. 

πηγη : thepressproject.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου