Στην μάχη της βίζα και η Ρωσία

Το ενδεχόμενο κατάργησης της βίζας σε πολίτες χωρών – συμμάχων της Ρωσίας όπως οι BRICS, δηλαδή Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική, μελετά η Ρωσία . Σύμφωνα με πληροφορίες   η Ρωσία μελετά την απλούστευση έκδοσης βίζας με στόχο την προσέλκυση ξένων επισκεπτών και την ενίσχυση του τουρισμού.
«Για την προσέλκυση ξένων τουριστών, πιθανόν να χρειαστεί να προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω απλοποίηση των διατυπώσεων θεώρησης διαβατηρίου για την είσοδο στη χώρα, όπως, για παράδειγμα, την επέκταση της πρακτικής “ανταλλαγής τουριστών” χωρίς βίζα, μεταξύ των χωρών BRICS» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

Οι χώρες BRICS έχουν προχωρήσει ήδη σε οικονομική ένωση, με την πρεμιέρα έναρξης της λειτουργίας της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης (NDB) των BRICS τον περασμένο Ιούλιο στην Σαγκάη, ενώ μελετούν και κοινές πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές πλατφόρμες συνεργασίας. Οι πέντε χώρες που αποτελούν – προς το παρόν – τις BRICS αντιπροσωπεύουν σχεδόν τρία δισεκατομμύρια πολίτες και  περίπου το 20% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Ηδη οι πολίτες της Βραζιλίας μπορούν να παραμείνουν σε ρωσικό έδαφος για διάστημα έως 90 ημερών χωρίς την υποβολή αίτησης για θεώρηση. Αντίθετα οι πολίτες της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής που ταξιδεύουν στη Ρωσία χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη χώρα. http://www.sofokleousin.gr/
 
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου