Τι μαρτυρά το “ελληνικό” ETF για τη συμπεριφορά των μετοχών στην επαναλειτουργία του ΧΑ

Έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα το ΧΑ ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει και πάλι από Δευτέρα, έστω υπό μεγάλους περιορισμούς για τους εγχώριους επενδυτές. 
Και όπως είναι φυσικό μετά απ' όλα αυτά οι αναταράξεις στο «ταμπλό» θα είναι έντονες. Κάτι εξάλλου που μας δίνει μία «γεύση» και το «ελληνικό» ETF που τόσο καιρό διαπραγματευόταν κανονικά στις ΗΠΑ (NYSE Arca), το «Global X FTSE Greece 20».
Ούτε λίγο ούτε πολύ το συγκεκριμένο ETF έχει ακολουθήσει μία πορεία τύφλα να χουν τα ρόλερ κόστερ τραινάκια, όπως εξάλλου μαρτυρά και το συγκεκριμένο γράφημα που αποτυπώνει την πορεία απ' την ημερομηνία επιβολής των capital controls και το κλείσιμο του ΧΑ.
Η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης συνοδεύτηκε από “βουτιά” 20%. Στη συνέχεια όμως οι απώλειες ως τις 10 Ιουλίου περιορίστηκαν στο 5% σε σχέση με τα επίπεδα που είχε το ETF μία ημέρα πριν την επιβολή των capital controls. Μετά όμως άρχισε και πάλι μία καθοδική πορεία που οδήγησε και στο χαμηλότερο επίπεδο των 9,33 δολ.. στις 27 Ιουλίου για να αρχίσει στις τελευταίες συνεδριάσεις του μήνα μία μικρή ανάκαμψη στα 9,77 δολ.
Από πέρυσι το ETF έχει χάσει πάνω από 53% της αξίας του ενώ από την αρχή της χρονιάς οι απώλειες του υπολογίζονται σε 27,9%.
Ακολουθούν οι τοποθετήσεις και το “χαρτοφυλάκιο” του ETF, το οποίο φαίνεται να έχει μεγαλύτερη έκθεση στις μετοχές των Coca Cola HBC, OTE και Εθνικής τράπεζας.


πηγη : newmoney.grShare on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου