Εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κι όχι μόνο

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δημιουργεί και παρουσιάζει την εκπαιδευτική θεατρική παράσταση-βιωματική εμπειρία «Μια Ημέρα στο Θέατρο» για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της Αττικής στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εισαγωγή στη νέα εκπαιδευτική εποχή για τα παιδιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά - Ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» ΕΣΠΑ (2007-2013).
Ενα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά ως προς τη σημασία της θεατρικής λειτουργίας, να κινητοποιήσει δημιουργικά τον νου, το σώμα, το συναίσθημα και τη φαντασία τους και να τα φέρει σε επαφή με όλες εκείνες τις παραμέτρους που συνθέτουν τον κόσμο των παραστατικών τεχνών, προετοιμάζοντας με αυτό τον τρόπο τους θεατές του αύριο.
Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν από κοντά ένα εντυπωσιακό θεατρικό οικοδόμημα-μνημείο, ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονήματα της σύγχρονης Ελλάδας: το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο μέρη, διάρκειας 45 περίπου λεπτών το καθένα και περιλαμβάνει:
α) Βιωματική ξενάγηση στους πιο ενδιαφέροντες χώρους του θεάτρου, όπως το εντυπωσιακό φουαγιέ, τα θεωρεία, η πλατεία και τα παρασκήνια, τα οποία κρύβουν στα σπλάχνα τους όλους εκείνους τους «μαγικούς» μηχανισμούς που αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία αυτού που ονομάζουμε «θεατρική μαγεία». Η ξενάγηση θα πραγματοποιείται από μια έμπειρη ομάδα θεατρολόγων-παιδαγωγών και ηθοποιών και θα βασίζεται τόσο στη ζωντανή, θεατρική αφήγηση όσο και στη διαδραστική επικοινωνία και συνεργασία των ίδιων των παιδιών, που θα απασχολούνται σε θεατροπαιδαγωγικές δράσεις και παιχνίδια.
β) Παρακολούθηση της μονόπρακτης θεατρικής παράστασης της Ολιας Λαζαρίδου «Μια Ημέρα στο Θέατρο» που θα εμπεριέχει πρακτικά τη λειτουργία όλων εκείνων των μηχανισμών με τους οποίους τα παιδιά ήρθαν σε επαφή κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, με τον πιο γοητευτικό και «μαγικό» τρόπο και θα επενδύει στη ζωογόνο δύναμη του παιχνιδιού, κινητήριο μοχλό κάθε θεατρικής λειτουργίας. Επιπλέον, θα αποτελεί τη βάση για συζήτηση και αλληλεπίδραση, καθώς θα πραγματεύεται με τρόπο ανάλαφρο και διασκεδαστικό καίρια θέματα που μας απασχολούν και μας προβληματίζουν όλους (σχέσεις εξουσίας, σύγκρουση φαντασίας και πραγματικότητας, αποδοχή της διαφορετικότητας κ.ά.).
Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς, τηλ.: 210-4143310-20.
Η Λίμνη των Κύκνων
Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, η «Λίμνη των Κύκνων», φιλοξενείται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το φημισμένο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας. Η «Λίμνη των Κύκνων», η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, είναι το μπαλέτο, το οποίο διαχρονικά συναρπάζει και γοητεύει το κοινό.
Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου, τηλεφωνικές κρατήσεις: 11876, 210-4143310, 210-9213310, τιμές εισιτηρίων: 10-30 ευρώ

«Πόρτες»
Το Φεστιβάλ Διαρκείας Ελληνικού Εργου του 21ου αι. που διοργανώνει η Λεία Βιτάλη μαζί με το «Αγγέλων Βήμα», μετά το θερμό αγκάλιασμα των Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, του κοινού και των κριτικών, γίνεται θεσμός.
Στη νέα θεατρική περίοδο 2015-2016 θα παρουσιαστούν 5 νέα έργα και λόγω επιτυχίας θα επαναληφθούν για δεύτερη χρονιά οι «Πόρτες» της Χρύσας Σπηλιώτη. Οι «Πόρτες» είναι υπαρξιακή κωμωδία σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου και θα παίζεται από τις 5 Οκτωβρίου για 12 μόνο παραστάσεις, κάθε Δευτέρα (20.00) και Τρίτη (21.00).

«Αγγέλων Βήμα», Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, τηλ.: 210-5242211. Γενική είσοδος: 12 ευρώ
V.I.C. – Τεχνόπολις
Οι Villagers of Ioannina City κατεβαίνουν στην Αθήνα για μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Μαζί τους επί σκηνής πολλοί φίλοι καλεσμένοι. Τη συναυλία θα ανοίξουν η θρυλική Vavoura Band και το πολυφωνικό συγκρότημα Πλειάδες! Η πολυσυζητημένη μπάντα συνεχίζει την πορεία που ξεκίνησε πριν από περίπου οκτώ χρόνια, βλέποντας τις πρώτες μικρές συναυλίες μπροστά σε λίγους μυημένους να εξελίσσονται σε sold out εμφανίσεις σε μεγάλους χώρους, σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Η προπώληση ξεκινάει στα 8 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 10 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 12 ευρώ.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Φοίβος Δεληβοριάς «Ο μπάσταρδος γιος»
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ο «Μπάσταρδος γιος» Φοίβος Δεληβοριάς ολοκληρώνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την επική αναζήτηση που ξεκίνησε στις αρχές του σημαδιακού καλοκαιριού του 2015. Παρέα με τρεις ένδοξους περιπλανώμενους μουσικούς κι έναν αειθαλή ηχολήπτη, γύρισε την Ελλάδα αναζητώντας την πραγματική καταγωγή του, τους συγγενείς του και τα καινούργια του τραγούδια. Θα καταφέρουν να κατακτήσουν την ωραία Τεχνόπολη; Το επίσης επικό βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Πάρτε το άτι σας κι ακολουθήστε!

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Omikron Project LIVE
Οι Omikron Project είναι ένα πολυμορφικό και ευέλικτο σχήμα που κατά εποχές διαμορφώνεται από ντουέτο σε τρίο, κουαρτέτο, κουιντέτο κ.λπ., με τη συμμετοχή διαφόρων μουσικών και οργάνων. Η βασική ιδέα είναι ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός πάνω στην Jazz. Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, το σχήμα θα απαρτίζεται από τους Νίκο Τσιλογιάννη στα κρουστά, τον συνθέτη Alex Δρόσο, από το Παρίσι, στο σοπράνο σαξόφωνο, didgeridoo & beckophone, τον Ολλανδό Henk Spies στο σοπράνο σαξόφωνο και ηλεκτρονικά, και τον Ντίνο Ζούμπερη στο μπάσο και ηλεκτρονικά. Το μέταλλο των κρουστών δένει με τα σαξόφωνα, φλερτάροντας με τον ηλεκτρονικό ήχο.

Café του Νομισματικού Μουσείου, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα, 210-3610067.
Αγριες νότες
Το Αγγέλων Βήμα και η Χρύσα Καψούλη παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Αγριες νότες» της Νίνας Ράπη, στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα», από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου για 12 μόνο παραστάσεις, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20.00 και 21.00 αντίστοιχα.
Η παράσταση αφορά μια πολιτική δολοφονία και γίνεται αφορμή να ενεργοποιηθούν οι πιο σκοτεινοί μηχανισμοί του συστήματος. Μια συναυλία διακόπτεται. Οι ζωές κάποιων ανθρώπων ανατρέπονται. Ενα πείραμα έχει δρομολογηθεί: η ζωή θα είναι πια υπό έλεγχο.

Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, τηλ.: 210-5242211 Γενική είσοδος: 12 ευρώ
7 Food Sins-Gastropub
Μια νέα gastro pub άνοιξε στην Πλάκα. Σε ένα όμορφο νεοκλασικό στην πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, η «7 Food Sins» φέρνει νέα γαστρονομικά ήθη. Με δύο μενού, ένα πιο ανάλαφρο για την ημέρα και ένα καθαρόαιμα γαστρονομικό για το βράδυ, ο σεφ Τάσος Στεφάτος παίζει με εμβληματικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τη γαστρονομική εμπειρία του επισκέπτη συμπληρώνει μια μεγάλη συλλογή από 8 draft και πάνω από 60 εμφιαλωμένες μπίρες, καθώς και μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα κρασιού.
Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, Αθήνα, τηλ.: 210-7011108
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου