Εμπιστεύεται τον Τσίπρα ο Ντάισελμπλουμ..

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, παρά το ότι «η εμπιστοσύνη δέχθηκε σημαντικό πλήγμα το τελευταίο εξάμηνο»
Μιλώντας στο CNBC, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως «με την κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα, η εμπιστοσύνη δέχθηκε σημαντικό πλήγμα το τελευταίο εξάμηνο. Πλέον, χρειάζεται μία σοβαρή κυβέρνηση, η οποία να εφαρμόζει με σοβαρότητα τις μεταρρυθμίσεις, ενώ θα ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί και το ζήτημα - κλειδί, για τους παραγωγούς, τους καταναλωτές, τους επενδυτές», ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε να απορριφθούν οι θεμέλιοι λίθοι της Ευρωζώνης, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να γίνει δεκτό.

Παρά τα αποδοκιμαστικά σχόλια για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να εφαρμόσει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις, «καθώς ακόμη και το εξάμηνο της μεγάλης σύγκρουσης, ήταν ο μόνος ο οποίος έδινε λύσεις όταν υπήρχαν αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις».

πηγη : the press project .gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου